Om

Hvorfor er det nu lige at Fru Sommer skal til at BLOGGE -
og hvad ER hun for en størrelse? 

Ja, det spørger hun da også sig selv om. Er det fordi hun skal til at være SMART? Eller er det bare, fordi så mange andre har en blog og hun gerne vil være med på noderne - eller er det noget helt andet? Noget af svaret kunne være, at nogle af alle de ord, der flyder rundt oppe i øverste del af hovedet - der hvor andre har en hjerne - måske kunne forlade området og lande på det virtuelle "papir" og skabe lidt ro i systemet. Ja, det kunne måske ende ud i, at hun så kun sove om natten? Og hvem ved, måske kunne der komme et enkelt guldkorn i ny og næ? Det har hun da selv håbet om!!!!! Ikke fordi hun direkte kan føre sine aner tilbage til Einstein - men blind høne finder også korn eller lægger æg.....  

Langeland juli 2013 041.JPG

Hvad er hun egentlig for en støbning, hende den lille runde med de knaldrøde læber og den noget overfrodige krop som har en evne til altid at skabe opmærksomhed ( ja, ikke kroppen altså)? Jo, inderst inde, der hvor andre ikke har adgang,  er hun stadig en lille pige, som både er usikker og bange. Bange for ikke at gøre tingene perfekt nok eller være god nok, til at andre kan lide hende. Hun har altid været flov over sin størrelse - en halv meter for kort og vejet en sæk korn for meget,- i sandhed en ret dårlig kombi! Som barn også ræve rødhåret med både fregner og briller, så derfor et godt mobbeoffer.

SELVTILLID OG LÆKKERT HÅR! 
Så kunne hun jo vælge offerrollen eller forsøge at få hår på brystet, og heldigvis valgte hun med hjælp fra far og mor at få hår på brystet. Nu er det jo ikke lækkert med hår på brystet, så når der dukker et op - bliver det omgående  fjernet med en pincet - den skrå fra APOTEKET!

Irriterende har hun helt sikkert været som barn - og er det endnu!!! Men med årene er der kommet en vis selvtillid - ikke at forveksle med selvværd, og den selvtillid gør så, at fru Sommer, selv om hun virkelig ikke ønsker det, tit kommer til at fylde lovlig meget både efter egen og andres mening. Hun kommer ind imellem til at træde andre over tæerne - og det kommer hun sikkert også til på denne blog! :) Hun siger derfor på forhånd UNDSKYLD, for det kommer helt sikkert til at ske - ikke fordi hun vil såre og sætte sine fodformede sandaler på andres sårbare ligtorne, men fordi hun - bare lige kommer til at sige sin mening. Det er som om ordene smutter direkte ud af hendes store kæft, forbi det sorteringsfilter, som de fleste andre er begavet med, og som gør, at de ikke altid får afleveret deres mening på rette sted - men måske er nemmere at omgås, fordi de ikke virker så konfronterende og provokerende. Sådan er Fru Sommer ikke, hunr kalder en spade for en spade - og har en tendens til at overdrive, bruge ironi, bande, bruge humor - især den sorte, få skøre ( og til tider geniale) ideer.  

Kreativ.
Hvis man nu kunne ta´ toppen af fru Sommers hjerne og kigge ind, ville man helt sikkert finde et overfyldt system - nærmest et hotellager på størrelse med Jysk Sengetøjslagers hovedlager i Uldum - stablet op med reoler og papkasser fyldt med mærkelige kreative ideer. Ideer, der vil svæve rundt i store bunker, forbundet til øregangene. Hører hun et eller andet i det fjerne, vil der - mens hun står og vander sine økologiske tagetes i kolonihaven, eller med hovedet nede i Faktas køledisk - ske en kortslutning i frontallappen, og der vil begynde at danne sig et hav af skøre ideer, som i det øjeblik, hun træt og udmattet lægger hovedet på puden for at sove, vil forlange hendes udelte opmærksomhed og forstyrre den nats søvn. Resultatet er en usandsynlig dårlig nattesøvn. Til gengæld betyder det så, at der ofte sker noget nyt omkring fru Sommer.

Der følger en vis forpligtelse med at have en kreativ hjerne. Man må føre tingene ud i livet - nogle af dem i hvert tilfælde! Mange af tingene er blevet ført ud i livet - mange i dejligt samarbejde med andre innovative venner, andre med familie og andre alene.

De seneste år er det blevet til oprettelse af et PERLEVÆRKSTED PÅ BLICHERSVEJ, PERLEVÆRKSTED I KENYASTRIKKEFESIVAL I BRANDE, STRIKKECAFÉ,  og så er det i tidens løb blevet til bofællesskab i Sandfeld, kolonihavehus med blomsterveninde, sommerhus i Sverige med 2 hold venner og mange andre ting, som jeg måske kommer ind på senere.

Det vigtigste i mit liv
er uden tvivl min lille familie. HØNEMOR - hende har jeg stået model til!  Der er nok at bekymre sig om, når man er mor til 2 og ikke mindst mormor til 3!!! Jeg ÆLSKER at være sammen med børn og børnebørn, og være noget for mine børnebørn. Jeg elsker at lave kreative ting med dem, perle, tegne, spille computer, læse med dem, have dem med i kolonihaven osv. De tager rigtig meget af min/vores tid - og jeg vælger til en hver tid dem, hvis de eller jeg trænger. Det er den største glæde.
Og så er der selvfølgelig min allerdejligste søde mand. PERMAND. Vi hører sammen i hjertet, har boet sammen og været gift i længere tid af vores liv end vi ikke har været. Faktisk blev vi kærester, da jeg var bare 14½ og han var 18 - og selv om vennerne dengang tippede, at det da aldrig ville gå - ja, så går det da stadigvæk. Vi tager vores ture, lider ikke i stilhed, vi får renset luftet og så kører vi på igen. Vi er kærester, vi er venner, vi hører sammen i medgang og i modgang. Per er min BEDSTE VEN,  og JEG ELSKER HAM. Han er også irriterende og en skovl ind imellem - men en medalje burde han ha` for at stå bag mig, uanset hvad jeg har fået af skøre ideer.

WP_000300.jpg

Må man kysse en ged? 
Stedet er Løveparken i Billund - inde hos gederne. Zofie 3½ år har klappet, aet, båret og nusset utallige geder. Sagt at hun synes "det lugter af lort" - "at gederne er søde" ja, i det hele taget kommenteret stort og småt - munden har faktisk ikke stået stille på hende overhovedet. Mine ører er vokset til dobbelt størrelse og hænger i laser. Så står vi ved et gedekid, der ligger på en træstub og sover, og jeg har en stor trang til at lægge mig ved siden af og slappe helt af efter flere meget aktive timer i børneselskab. Længe står hun og nusser den, og så kommer 3000 kr.´s spørgsmålet: "Må man kysse en ged" ? 3 kvinder, der står og kigger på samme ged, venter forventningsfuldt på mit svar, kan jeg mærke. Zofie skal selvfølgelig have et ordentligt svar, men jeg forsøger at trække tiden ud med et pædagogisk modspørgsmål. "HVOR, har du tænkt dig at kysse den", spørger jeg i håb om, at hun når at tabe interessen - "HER", siger hun og kysser den lille ged på siden. Så er den ged barberet, og vi går videre til nye udfordringer. Senere snakker vi tit om, at hvis man skal kysse en ged, skal man altså ikke gøre det på munden, for den slikker jo sig selv og andre geder i RØVEN! Det er dejligt at sige "RØVEN", når man bare er 3 år- så den snak har vi faktisk tit!

Den dag bestemte jeg mig for - at skulle jeg nogen sinde have en blog eller skrive en bog, skulle det være med titlen: MÅ MAN KYSSE EN GED! 

 

Hvis du har lyst, er du velkommen til at læse med på bloggen. Har du lyst til at kommentere, er du velkommen - dog lover jeg ikke at svare tilbage :)