Må man kysse en ged

Sofaflet.....................og høns!

Efter et lidt spontant og noget mislykket indkøbsforsøg i Bilka kørte Mille, Silke, Zofie og jeg hjem til hyggelige Brande igen. Bilka havde annonceret med LCHF- bogen Slank og glad, og den eneste bog de så ikke havde, var selvfølgelig den!!!! De får 16 mere i morgen, men hvad rager det os, når det var i dag vi ville have den :(  SURE SURE!  Vi vil gerne tabe os lige mere og lidt hurtigere, og så kan man selvfølgelig ikke vente. ØV!!!!

Faktisk blev vi så barnlige, at vi hængte det tekstil tilbage, som vi ellers havde besluttet os for at købe. Tøsefornærmede, kan man vist godt kalde det. Vi købte 3 pølsehorn til Zofie, som selvfølgelig ikke skulle lide under, at hendes familie er nogle sure mokker, og så købte vi 3 mere, som vi tog med hjem til Cille.

Jeg lagde også 2 dejlige krimier - som jeg egentlig havde tænkte at tage med til Kenya - tilbage i bunkerne. Det kan jeg så godt ærgre mig lidt over nu. ( Håber Mille kører derop i morgen igen - så kan hun sikkert lokkes til at købe dem) 2 Marklundkrimier til 99 kr. er jo næsten ikke dyrere end 2 ugeblade, og langt mere værdifulde efter min mening.

sofaflet 002.JPG

Turen var ikke helt spildtid - det er det IKKE, når jeg er sammen med mine børnebørn - I LOVE IT!!!!! - men jeg har faktisk et lidt travlt program med at gøre klar til Kenya engang i foråret. Så da jeg kom hjem, brændte jeg 3 perlehøns og satte mig ind i sofaen og flettede et par armbånd, som jeg vil lære Kiooo lulu kvinderne at lave. Per kunne ikke lade være med at grine, da han så min opfindelse. Jeg plejer at have ham til at holde i den anden ende, men han havde travlt med at lave brormands bil. Men "Nød lærer nøgen kvinde at flette", og så må man være lidt kreativ og tage de forhåndenværende ting i brug + et par fødder. Ja, det var lidt småkoldt, så jeg beholdt altså tøjet på, og det ville også være trist at få en delle eller den venstre pat viklet ind i et armbånd. PUHA, jeg får nogle grimme billeder på nethinden!

hønsekæder 004.JPG

Resultatet blev jeg ret tilfreds med. Det er en speciel fletteteknik som jeg lavede første gang for flere år siden. Dengang var teknikken ( som er meget gammel) helt ny!!!! . Jeg googlede fletteteknikken dengang for at finde en opskrift. Det lykkedes ikke, men til gengæld fik jeg 2 ca. millioner links.......................med sexsiderBondage!

hønsekæder 001.JPG

Fletningen er helt firkantet og rustik, låsene er børstet stål og magnetiske. Et armbånd til både han og hunkøn - ja, selv transvestitter ville kunne bruge det :) Så mangler du er gave til 200 kr. er sådan en fætter måske løsningen? De kan bestilles på marianne@frusommer.dk

hønsekæder 007.JPG

Ja, de lange perlehønsekæder er også ret søde, hvis jeg selv skal vurdere dem med Sommersk beskedenhed ( eller mangel på samme)! Ja, så blev det også afsløret at jeg trænger til at få fornyet mit neglelak, og det må jeg hellere gøre NU, inden jeg går i seng, så jeg ser anstændig ud på Apoteket i morgen.

hønsekæder 008.JPG

De laves i mange farvekombier og koster en flad 200 kr.s seddel.

Nu gik der så HØNS i den........................

Der er gået fuldstændig HØNS i den her på Blichersvej. HVEM skulle tro, at jeg nogensinde skulle komme til at sidde og lave perlehøns? Jeg hader at lave små pussenusseting, der tager lang tid - det bilder jeg mig i hvert tilfælde ind. Utålmodig er mit mellemnavn!!!

Først fik jeg øje på disse søde RICE hønsekrus og måtte bare eje dem, så de kom på julegavelisten - og heldigvis fik jeg dem. Mille og jeg var så udspekulerede, at vi aftalte at give hinanden dem - bare for at være helt sikre :) (Det er vildt pinligt, så sig det endeligt ikke videre :)  Nu er Ikeakrusene så skiftet ud med hønsekrus, og jeg nyder hver dag at spise min morgen yoghurt af dem. Bryder mig ellers ikke om at spise af plastik - men her er altså en æstetisk undtagelse.  

Først fik jeg øje på disse søde RICE hønsekrus og måtte bare eje dem, så de kom på julegavelisten - og heldigvis fik jeg dem. Mille og jeg var så udspekulerede, at vi aftalte at give hinanden dem - bare for at være helt sikre :) (Det er vildt pinligt, så sig det endeligt ikke videre :)

Nu er Ikeakrusene så skiftet ud med hønsekrus, og jeg nyder hver dag at spise min morgen yoghurt af dem. Bryder mig ellers ikke om at spise af plastik - men her er altså en æstetisk undtagelse.

 

hønser 003.JPG

Så var det, jeg skulle til at forberede mig til at tage ned på mit perleprojekt Kioo lulu i Kenya i februar. Det har jeg ikke været vildt inspireret til, da jeg stort set ikke har brændt perler de sidste 1½ år, fordi jeg har strikket og hæklet i stedet for. Så inspirationen har hængt lidt i bagbremsen :( 

Under oprydning fandt jeg så en turturial på at lave høns. Det er en min søde perleveninde fra Ikast  - Birgitte - lavede for 2 år siden, da jeg tog til Kenya anden gang. Men jeg kan fornemme, at de aldrig rigtig kom i gang med dem. Psykologisk set, er det sikkert fordi jeg ikke selv tændte helt vild på at lave høns, og så får man jo den energi sendt videre.

Den anden dag tog jeg mig så sammen og lavede  et par stykker, og selv om jeg selv synes, jeg er totalt ude af træning ved brænderen, gik det faktisk ret OK. Blev så tilfreds og stolt af resultatet, at jeg tog et halvdårligt mobilbillede og smed på Face book. I løbet af et kvarter havde jeg solgt 4 !!!!! Det gav selvfølgelig blod på tanden, og jeg har fået lavet lidt flere. Jeg skal jo have et lille lager med til Kioo lulu kvinderne, så de også kan blive inspireret - for de kan jo tilsyneladende sælges!

Nu ligger bestillingerne klar her på min hylde, og jeg glæder mig til, at kunderne kommer i næste uge og henter avlen.

I dag fik jeg så besøg af min søde niece Tibbe fra Ringkøbing . Hun elsker gult, så da jeg hørte, hun ville komme forbi, skyndte jeg mig at lave en til hende. Hun har selv mange gode kreative ideer, så vi fik lavet en anden model lædersnor til at hænge den i.  Så nu har jeg også lavet en stor høne til mig selv, som skal i samme model lædersnor, og så skal jeg da være lidt HØNSEFIN , når jeg skal på landet og se BOLD i aften. (Når Spanien forhåbentlig skal ned med nakken!!!)   - UHA bare det nu ikke betyder uheld at sige sådan noget for åben skærm ?  

I dag fik jeg så besøg af min søde niece Tibbe fra Ringkøbing. Hun elsker gult, så da jeg hørte, hun ville komme forbi, skyndte jeg mig at lave en til hende. Hun har selv mange gode kreative ideer, så vi fik lavet en anden model lædersnor til at hænge den i.  Så nu har jeg også lavet en stor høne til mig selv, som skal i samme model lædersnor, og så skal jeg da være lidt HØNSEFIN, når jeg skal på landet og se BOLD i aften. (Når Spanien forhåbentlig skal ned med nakken!!!)  - UHA bare det nu ikke betyder uheld at sige sådan noget for åben skærm ?

 

høns 004.JPG

Hønsene er ikke vildt store 2X1½ cm  - kan bruges i en kæde eller i en ørering. På det øverste billede ses dagens produktion.

Selvfed perledag...........

I disse dage er det 6 år siden, jeg brændte mine første perler. Dengang ikke nogen ubetinget succes, for det var svært og perlerne blev skæve, sprang og lignede noget lavet af et barn på 2 år. Hvis det ikke var fordi, jeg på forhånd havde købt en brugt perlebrænder, havde jeg opgivet efter den første dags forsøg. Måske var der en mening med, at jeg blev fanget i brænderkøb, for kort tid efter blev perlebrænding min store lidenskab, og det har det så været siden.

Kæder og skiver 2013 002.JPG

Jeg har holdt en RIGTIG lang pause fra perlebrændingen, faktisk siden jul, men nu er jeg kommet i gang igen, og jeg har savnet det rigtig meget - har bare ikke kunnet tage mig sammen, fordi jeg har været så optaget af at strikke, og det er som om tiden ikke slår til til alt det kreative. 

I dag har jeg monteret 12 perleskiver, som jeg sad og brændte i weekenden. Faktisk gider jeg mest (kun) at lave selve perlerne, det er det der har min interesse. Men uden montering intet salg. Og salg skal der til, for udstyr og glas koster knapper!!!!! Jeg skal jo lave en bette optælling hvert år til glæde for SKAT, men pyha, det er da godt, at min søde mand ikke helt ved, hvor mange penge jeg har udstyr og lager for. Men skal man være kreativ, skal der dælme også være noget at være kreativ med og noget ordentligt værktøj. Hvem gider arbejde med en clockradio fra NETTO, når man kan save til lyden af en deWalt radio? Bare spørg enhver håndværker - og jeg har det på samme måde.

Kæder og skiver 2013 005.JPG

Når jeg sådan liner mine perler op i farver i fine kasser - ja, så kan jeg altså godt sidde og blive lidt selvfed! Måske ikke særlig velset i vores kultur, men det sk.... jeg på, jeg er ofte rigtig godt tilfreds med de ting, jeg får frembragt, og det gør mig selvfølgelig rimeligt glad, når andre også giver udtryk for, at de kan lide mine ting. Ellers skulle man da også være et skarn :) 

 

Kæder og skiver 2013 011.JPG

En af mine bestsellerter er blomsterskiver som på billedet ovenfor. Jeg har selv "opfundet" ophænget i et lyst øjeblik. Jeg knoklede med mange ideer i flere måneder og pludselig en dag, sad den lige i skabet. Nu kan skiven hænge på en enkelt kæde, en dobbelt kæde, en kort eller lang, et armbånd, i en sølvkæde eller i en anden perlekæde, ja, den kan varieres i det uendelige. Den perfekte gaveide til veninden, der har alt, og som sætter pris på at få et stykke DANSK KUNSTHÅNDVÆRK.

Kæder og skiver 2013 015.JPG

Man kan købe forskellige farvede skiver, så man har til hele garderoben og bare nøjes med en kæde. SMART. En skive fås for bare 150 kr. 

Man er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte mig, hvis man skulle få lyst til et besøg i mit perleroderi :) send en mail til marianne@frusommer.dk  

Jeg laver af og til "venindeaftener", hvor man kan komme og se, hvordan jeg laver perler, og bagefter kigge på de færdige produkter. Kontakt mig gerne, hvis det har interesse. 

Kenya - ikke bare for sjov!

Der er langt mellem de forfærdelige billeder, der har været vist de sidste dage fra West Gate shopping center i Nairobi og de billeder af Kenya og dens dejlige befolkning, jeg har på nethinden og på min PC.

IMG_0955.JPG

Faktisk er jeg DYBT berørt over det terrorangreb. En af pigerne fra New Life Africa International (NLAI) var involveret i gidsel dramaet. Hun gemte sig i 4 timer i shopping centret , før hun blev reddet.

På nuværende tidspunktet har gidseldramaet været i gang i 3 døgn, mens hele verden kigger på. 63 mennesker er indtil nu døde og mange mange flere sårede, og endnu har hæren ikke kontrol over shoppingcentret. Tænk på de mennesker, og hvad de har været udsat for. Det fatter man næppe. Personligt synes jeg, at terrorangreb er noget af det FEJESTE, man kan begive sig af med. Det rammer totalt uskyldige mennesker, som bare opholder sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Jeg synes, det er fair at kæmpe for sine meninger, men det skal klart foregå efter DEMOKRATISKE principper. Vi skal værne om  demokratiet, det er ikke en selvfølgelighed!

Per og jeg har allerede bestilt billetter til vinter, det er på en måde godt, for ellers er jeg ikke sikker på, at jeg turde tage ned til Kenya til mine dejlig piger på perleværkstedet ( se www.kioolulu.org). Det er den magt terroren kan have. På den anden side så ved man jo aldrig, hvor terrorister slår til næste gang - det kan jo lige så godt være i Kolding som i Kenya og jeg har ikke tænkte mig at sidde hjemme på grund af angst!

IMG_0778.JPG

Per lavede i 2011 legeplads til Krisecentrets børn på NLAI i Nakuru, og lærte børnene at lege, det kunne de nemlig ikke finde ud af!

IMG_0729.JPG

Imens havde jeg travlt med at undervise krisecentrets kvinder i at brænde perler og lave smykker af dem. Læg mærke til væggen. De havde lavet velkomst til mig, Wellcome Marianne på væggen, digtet en sang som de sang, mens de overdryssede mig med konfetti, som de havde lavet med en hullemaskine :)

Jeg har fået utroligt mange velsignelser på turene til Kenya - så derfor vil jeg også ydmygt sende et GOD BLESS ALL OF YOU til min Kenyanske venner.