Må man kysse en ged

En lille rød......... mig og min støvsuger

støvsuger.JPG

Nu ER det altså ikke fordi, vi ikke har en støvsuger i huset. Vi har faktisk 2! Dvs - at fra i dag har vi ikke mindre en 3. Om vi har det rent??? Næhhh, ikke specielt! Om vi elsker at støvsuge? Absolut ikke! Jammen, hvorfor i alverden så anskaffe sig en mere i en verden, hvor mange prøver at downsize??? JO. forklaring følger!!!

Da Per og jeg flytte sammen i 1974 (lige efter anden verdenskrig sådan ca.) arvede vi en gammel brugt Nilfisk. I ved, de der opretstående tunge metaldyr, man nu i nogle år har lavet lamper af. God maskine, der ikke kunne slides op - men som ikke var særlig sexet, tung som en rendegraver at slæbe op og ned ad trapper - og allerværst - den lugtede af våd hund. Ja, det har vi nu haft flere i årenes løb, der gjorde!
Så på et tidspunkt, da det var blevet moderne med lidt lavere terrængående, der ikke væltede så nemt, købte vi en lidt fiksere model. Suge kunne den ikke - men pæn var den.

Det bliver man selvfølgelig træt af med hunde, katte og små børn, så på et tidspunkt købte vi en anden billig suger. Per har altid ment, at tingene ikke behøver at høre til i luksusklassen - ja, der er faktisk lidt Lars Larsen over ham, hvad det angår - så i årenes løb har vi afprøvet adskillige mere eller mindre vellykkede billige modeller.

dyson.JPG

På et tidspunkt på da økonomien var rimelig OK, overtalte datteren os til at købe en DYSON!!! En maskine, der bare vil noget - som hun sagde. Den hoppede mutti så på, selv om prisen var ret ublu, men nu sku der fanemej andre boller på suppen og suges ud - helt ud i hjørnerne!!! Så gang i nethandel og plastkort og så var Dyson i hus. Okay, pænt lilla topstykke - men for hunnan for et monstrum. Den er tung og vælter for et godt ord, synes jeg, og mundstykket!!! HA HA - det får ikke 6 stjerner her fra. Drejer dårligt, ikke nem at støvsuge med, mærkeligt håndtag og ikke et mundstykke til at støvsuge møbler med. Det er selvfølgeligt noget jeg er gået lidt stille med, for Per var på forhånd ret skeptisk, og det var ligesom mig, der fik det presset igennem, og nu er der jo ingen grund til frivilligt at skyde sig selv i foden, vel!
Nielsen kunne godt have nøjes med en fra jem og fix!!! Nå, men under påskud af, at det ville være rart med en lille støvsuger oven på, så man var fri for at slæbe den op og ned, blev vi så enige om, at vi kunne prøve med en lille jem og fix model. Den kostede ikke mange basseører. Støvsuger ret godt - men larmer så ørerne falder af. Det mente Per nu ikke var så slemt, ja altså lige indtil han selv skulle støvsuge - så ville han da godt indrømme, at den ikke var helt støjsvag. Heldigvis er ledningen kun 1½ meter lang, så bare man skal støvsuge soveværelset, må man flytte stik flere gang - også irriterende - men positivt så er der da heldigvis stille det minut :)

Så skete underet (måske)? Sønnen anskaffede sig en Electrolux i Bilka. Han berømmede den for sin sugeevne og sit svage støjniveau. Pæn blå farve - så den blev jeg da lidt tændt på. Besluttede mig for at ønske mig den i fødselsdagsgave og for at hjælpe Nielsen lidt på vej holdt jeg øje på Bilka-annoncerne. Lykken står den kække hustru bi, og pludselig var den på bud!!! Med lidt kvindelist og hjælp fra sønnen, fik jeg sået et pænt stort frø :) Det havde jeg så glemt ALT om, for det er flere måneder siden.

Men sørme om der så ikke i dag - 2 dage før min fødselsdag - stod en stor gave uden for soveværelset, da jeg var færdig med at støvsuge der. Og YEAHHH, det var så støvsuger nummer 10 eller lignende. Den er godt nok RØD! Men nu har vi så ET RØDT objekt i huset og det er der vel ingen der tager skade af, vel? Det giver nærmest jordforbindelse.
Så i en fart blev Electroluxen samlet, og så gik jeg i gang med resten af overetagen, mens Per læste brugsanvisning.:)

Op på max - og virkelig rimelig lydsvag. Dejligt!!! Og så skulle dyret stå sin prøve. Jammen for S….. da den kan suge!!!!!! Jeg kunne nærmest ikke TRÆKKE den hen over trægulvet, så den måtte skrues ned på minimum - og den spandt som en kattekilling - helt stille og nydeligt. Nem at dreje og god at holde ved. YES!!!

gulvtæppe.JPG

Derefter skulle den bestå sin prøve på husets eneste gulvtæppe!!! Op på max igen og så i gang. Ja billedet taler vist for sig selv. Den nærmest SLUGTE gulvtæppet, der ellers er listet fast og har ligget fast i 1000 år. DET gør det så IKKE længere!!!! Jeg fik slukket maskinen i en fart og var ved at dø af grin. Kaldte på Nielsen, som osse fik sig en ordentlig griner. Nu tror jeg, jeg læser manualen - og så skal jeg nok få styr på den lille røde krabat - som osse har et smart lille mundstykke til møbler og lofter, man bare klikker på skaftet. Nu mangler jeg lige at læse manualen - det er vist det man gør, hvis alt andet går galt!

Hurra, for teknikken - OG kost og fejeblad :)

TAK fordi du gider læse med :)