Må man kysse en ged

Sådan var det i 70´erne..............

20171120_185509009_iOS.jpg

Hold da op - sidst jeg skrev her på bloggen var den 7. januar 2018!!!! Dvs. det var den dato jeg VILLE skrive - men jeg nåede den dag kun overskriften. Sagen er nemly den, at min kære søn gav mig en ny Firmahjemmeside - www.lightinheart.dk - og så var det meningen at både den nye og den gamle “maamankysseenged.com hjemmeside skulle fungere sammen - men der gik altså GED i den, og så er tiden bare gået, og jeg har ikke fået noget gjort ved problemet. Men nu har min kære søn så fikset det. Jeg glæder mig til at blogge igen, for jeg har i den grad savnet det.

Jeg er på toppen igen efter flere års stress og sygemelding og er ganske tilfreds med min priviligerede tilværelse - skulle osse skamme mig, hvis ikke :)

Årets første indlæg skal handle om, DENGANG….

pjece.JPG

Lige før jul 1978 stod vi - 12 stolte og forventningsfulde Designere - på scenen på Teko i Herning - dengang hed det Dansk Konfektion og Trikotage Skole. Vi stod med stolthed og modtog publikums applaus efter en vellykket afgangsmodeshow. Jeg tror, vi var det andet eller 3. hold, der blev færdiguddannet - og det var en VILD uddannelse. Uddannelsen kan vist på ingen måde sammenlignes med den de unge designere får i dag. Der i 78 brugte vi ikke Ipads og computere. Vi brugte blyant og linial. Vi havde rigtig meget kunst og design ind over og nogle fremragende - lidt autonome lærere, som gav os SÅ meget i rygsækken. De pillede i den grad “pænheden” af os ( hvis der VAR noget) - og jeg tror vi fik en større selvbevidsthed. Der var meget psykologi ind over, da en af lærerne var psykolog også. Til gengæld tror jeg, at de nye designere er mere tilpasset den verden, de skal ud i efter udd. Det tænker jeg faktisk ikke rigtig vi var dengang. Jeg tror, halvdelen af vores hold på 12, har skiftet løbebane siden. Mig selv medregnet.

IMG_3420.JPG

40 års reunion.

Det er jo HELT vildt - men på lørdag holder vi så 40 års jubilæum her på Blichersvej. Tror vi alle glæder os som små børn til at se hinanden igen. Vi mødtes på Teko i Herning for 15 år siden til “sølvbryllup”. DET var simpelthen en fest. 2 minutter efter ankomsten knævrede vi som om, vi aldrig havde været adskilt. Det havde vi jo også kun i 25 år!!!! Da vi satte os i det gamle klasseværelse på Teko - sagde Knud vores dejlige - nu afdøde kunstlærer - pludselig grinende. “ Har I opdaget, at I har sat jer på jeres gamle pladser. Og HJÆLP, det havde vi. :) :) :)

Nu har Hanne og jeg så taget initiativet til at mødes igen. Vi inviterede nu Lone og vores lærerinde Birgitta med, mest for at mødes og hygge os og fordele de få opgaver. Hyggelig blev det. Dejligt var det at se hinanden, og vi fik hurtig banket dato og rammerne for jubilæet sammen. Vi bliver 7 og det er fint. “ 2 bor udenlands og 1 vælger at blive hjemme, og så er der desværre et par stykker, der ikke er på denne jord mere - desværre :(

Idag fandt jeg under oprydning i anden anledning - en lille dagbog fra en studietur til Prag i 1978. Fantastisk TILFÆLDE ? Havde totalt glemt, at jeg skrev den dagbog. Nej, hvor har jeg grinet idag, da jeg læste den. Den får de altså kapitel af på lørdag. Så skal vi selvfølgelig snakke, grine, se billeder, fortælle løgnehistorier om vores fantastiske liv. Vi skal drikke vin, spise kage og god mad. Så skal vi grine endnu mere . JEG GLÆDER MIG - DET BLIVER EN FEST!

Vi lavede et reklamehæfte da vi var færdige med designeruddannelsen og den ledte jeg efter i dag og FANDT!!!! YEAHHHH Den skal de andre også gense, hvis de ikke selv har den.

Nøj, hvor ser jeg ung og lidt sød ud - faktisk var jeg gravid i 5. måned :)

GODT NYTÅR til jer alle. Må 2019 blive et godt år!