Må man kysse en ged

Vigtig viden - unødig info....

....sådan lyder en af "Natholdets" jingler i Anders Breinholts sjove godnatserie. Her skal dagens gæst vurdere en information, om det er VIGTIG VIDEN eller UNØDIG INFO. Alt er jo subjektivt og vurderes ud fra betragterens mening. Det var vist også det, der skete i forhold til vores ferie i sommerhuset her i påsken. 
Sommerhuskøkkenet blev i efteråret bygget om, og den del var jeg ikke med til og var derfor ganske uvidende om, at køkkenet ikke længere var i besiddelse af en ovn. Den information var åbenbart blevet kategoriseret til "unødig info"!!!! Frustrationen blev derfor en rimelig stressfaktor, da jeg glad fortæller Per, at Heinz og Karin medbringer en stor lammekølle af egen avl, og vi er blevet udvalgt til at dele den med dem i Sverige, og han så slukøret fortæller, at der ØHHHHH nu nok kun er en miniovn i Stuvik! På det tidspunkt sidder vi i Frederikshavn og venter på færgen klokken sent om aftenen. Heldigvis når jeg at få en sms sendt med beskeden, inden vennerne kører fra Brande. Køllen bliver smidt i fryseren igen og konverteret til en grydesteg, som vi trods alt har mulighed for at lave i den svenske sommerhusidyl. 😊

Jeg ærgrer mig over den manglende info på hele turen, for vi plejer ( Karin plejer) at bage det lækreste langtidshævede økobrød hver morgen, og det ved jeg Karin har medbragt gode materialer til. Det svenske brød er nemlig IKKE noget at skrive hjem om. Det er nærmest bedrøveligt dårligt 😩 I sandhed ikke den bedste start for MIN ferie. Heller ikke for Pers, da han jo i lang tid skal høre på mit brok. Og er der noget jeg er en mester i, er det dælme BROK. Selv synes jeg faktisk ikke, det er en spidskompetence man skal være stolt af, men i den diciplin kan jeg helt sikkert score en 13!!!!!! Men nogle gange skal det bare uuuuudddddddddddddddd! Det kom det dælme osse, skal jeg lige mene. UNDSKYLD PER ♥♥♥ ( Bare man siger UNDSKYLD, må man vist nok opføre sig, liiiige som man lyster, har jeg set i regeringen!!!! )

Nå, i nattens mulm og mørke, når vi frem til et mørkt og K O L D T sommerhus, for sådan er det jo, når et hus har stået tomt i mange måneder i vinterhalvåret. Det man så bare SLET ikke gider er, at et vandrør er sprængt i badeværelset, fordi der har stået en slat vand i et rør. Men Per laver lidt damagecontrol og med lidt stearinlys en godnatmad og en tissetur i skoven, er det dejligt at snige sig ned under sin dyne, høre skovens lyde, holde lidt i hånd efter en lang tur og så tørne ind.

 

Det er ikke fordi, mændene ikke har alverdens metaldele, skruer og værktøj  oppe i skoven, for DET har de. Men lige netop den del, der skulle bruges i badeværelset var IKKE lagervare. Per kørte derfor tidligt hen til KENT, som er den lokale pusher inden for byggematerialer i Stuvik. På trods af, at han stort set ellers også er leveringsdygtig i alt som i ALT, havde han selvfølgelig ikke denne stump slange, så Nielsen styrede Zafiraen de 20 km ind til Trollhättan og fik fingre i det han skulle bruge.

Imens havde fruen pakket ud, lavet lidt velfortjent frokost til den stakkels mand, som jo et eller andet sted godt gider sådan en udfordring. God er han altså også til at fikse næsten hvad som helst. Så snart var der strøm, vand og varme på igen. Vådservietterne blev pakket væk igen og det blev tid til en morgenskidning klokken midt eftermiddag! 😂

Senere på dagen dukkede Karin og Heinz op og vi havde en god frokost klar og en snaps på køl. Det hører sig ligesom til. Derefter måtte Karin i køkkenet og "lægge en dej" (LOL), mens vi andre tog af bordet. Det gik jo næsten for nemt, for nu er der blevet installeret opvaskemaskine i sommerhuset. Jo, jo , det er jo OK, men jeg har faktisk nydt at vaske op i alle årene i Sverige. Har godt kunnet lide, at der var forskel på at være hjemme i mit eget køkken og så den mere primitive ferie i Sverige. En opvaskestund, hvor man bare kunne være 2 i køkkenet - for der var ikke plads til flere - og hvor man kunne få den snak, man ikke altid når derhjemme. Nu udkonkurreres den snak af en larmende maskine! 

Karins dej blev hængt til koldhævning på terrassen. Vi har oplevet en druknet mus tidligere, hvor Peder havde sat brød til hævning, så det gad vi ikke lige igen, så Nielsen lavede denne opfindelse :) 

 

4 boller er jo bedre end INGEN boller, og det lyder jo også lidt smart at sige, at man lige har bagt 3 plader boller!!!!! De var URGODE, Karin!!!!!

Kunne ikke stå for denne lille søde blender til 100 kr. i RUSTA. Der kan lige være 2 smooties i og så er den bare SÅ fiiiiin i farven :) 

En dejlig afstressende tur i det svenske er godt for både sjæl, parforhold og venskab - eneste minus er savnet af de små. Der gik heller ikke mange timer efter hjemkomsten, før det på Rønnealle lød. VI vil ned til morfar og mormor :) Så blev der hygget og kreaet, og alt er ved det gamle igen.