Må man kysse en ged

De underkendte rynker....................

RYNKER........Hmmm...... Ja, hvem er det liiiige der er ret vilde med sådanne fætre? Der er vel ikke mange over 40, der ikke engang imellem kaster et blik i spejlet og beklageligt scanner en lille rille her eller der. Strækker halsen godt for ikke at blive konfronteret med det løse kalkunpludder under hagen. Så RYNKER er der vel ret beset ikke mange, der dyrker?

Det er så her jeg bliver nødt til at melde mig på banen. Rynkebanen altså! For jeg har opdaget, at der altså er NOGLE rynker, jeg er ret vild med - og det er rynker på æbler. Jeg kan huske at min svigerdatter på et tidspunkt spurgte om jeg ikke havde nogle nyere æbler, og det måtte jeg jo med skam erkende, at jeg ikke lige havde den dag. Så hun måtte selv til købmanden og købe.  :)

rynket æble.jpg

Rynkede æbker fortæller jo en lille historie, nøjagtig som rynkede mennesker. De fortæller om et liv, der er levet på godt og ondt. Æblelivet, der starter med en smuk velduftende blomst, der får besøg af sin flyvende elsker, der forelsket smyger sig om blomstens dragende støvdragere. En historie om, hvordan forholdet får konsekvenser. Blomsten bliver befrugtet og visner stille og roligt, hvorefter et nyt lille liv begynder. Det vokser og vokser og bliver til en dejlig stor kugle. Efter mange måneder hænger det smukkeste æble lige der og suger solens varme stråler til sig. En skønne dag, når solen går på hæld, og de første efterårsstorme holder deres indtog, kommer der enten et  vindstød og blæser det lille æble, som ikke magter at holde imod, ned på jorden - eller også bliver det plukket af et par omsorgsfulde hænder, for nænsomt at blive pakket ned til den lange kolde vinter. Det lille gemmeæble kan takke sin skæbne for sin forlængede levetid og kvittere ved at lade sin skønne æbleform blive mindre og mindre. Det faste kød bliver lidt løsere men samtidig bliver dens aroma sødere og sødere. Og vups en dag bliver dens tiltrækningskraft så sød og dejlig at den bliver midtpunktet i en dejlig æblekage