Må man kysse en ged

Et lille stykke "Sol og Sommer"........

Egentligt startede det med en masse uldgarnsrester - men så udviklede det sig. Ved ikke om der er andre derude i cyberland, der lige  - i en sen nattetime - kan forfalde til at kigge PINS på https://www.pinterest.com/  Pinterest? Jeg må med skam meld, at her sker det ret tit. Pinteres er en guldgruppe af inspiration og jeg bruger det meget bevidst og har stor gavn og glæde af alle de dejlige billeder man kan finde og gemme i egne mapper. Før copypastede jeg og satte ind i Word filer, som jeg så gemte i mapper, som jeg alligevel aldrig kunne finde. Nu er billederne overskueligt samlet på Pinterest

Inspireret fandt jeg mine små garnrester sammen og startede så bare med at "hækle derud af". Lange rækker af smukke farver og forskellige hækleteknikker. Både farver og teknikker blev afprøvet med rund hånd, og resultatet ( det øverste billede) blev efter min egen mening RET godt! Og jeg begyndte at tænke i garnkits og opskrift. Så da jeg var helt færdig og tørklædet vasket og tørret, besluttede jeg at lave en opskrift og kastede mig over endnu et tørklæde.Nnu var det jo bare at tælle på det første skrive ned og genhækle - ja, og så skulle jeg selvfølgelig også veje garn af efter hver række. Som sagt så gjort!

Meeeen..... det var nu ikke HELT så NEMT, som jeg havde troet. Nu er jeg jo ikke selv en ørn til at læse opskrifter, eftersom jeg næsten altid hækler og strikker "ud af hovedet", så jeg har jo slet ikke den professionelle tilgang, som mange garvede strikkere har. Men med en del selvdisciplin og koncentration blev også "Sol og Sommer" nr. 2 færdig. Denne her med lidt færre farver - nemlig "kun" 10 - til gengæld blev den - uvist af hvilken grund" 40 cm kortere!!!  OKAY tænkte Fru Sommer så - så får den ski da bare sole i begge ender! Nå, det blev den jo ikke grimmere af.

Men der var lidt småproblemer med maskeantallet i de forskellige rækker - tænkte at jeg måtte have et program til at programmere i. Det brugte jeg oceaner af tid  med at finde på nettet. Uden resultat! I gang med kuglepen og ternet papir og snak frem og tilbage med nogle, der er klogere end mig. Ja, jeg nåede såmænd da også at investere i et par uduelige programmer, som jeg aldrig fandt ud af at bruge. Så gik jeg i gang med den blå version - og den blev størrelsesmæssigt som nr. 1 - så et eller andet var det lykkedes med :) Jeg fik et par veninder til at testhækle. Og endelig efter mange måneder og mange timer var mønstret omsider færdigt! Troede jeg :)

Jeg samlede alt mit garn ( og det er meget) og daffede til Stilling til min søde veninde Aase, som er en meget habil hækler og strikker, og som altid holder sig til opskrifter. Hun havde frit valg på alle hylder og valgte de skønneste farver! ( se billedet). Helt andre end jeg ville vælge og derfor rigtigt sjovt! Og så startede vi igen efter opskriften. Vi fandt et par småfejl - og bl.a. fandt jeg ud af, at det godt kan være et problem for andre, at hækle så løst, som det rent faktisk er tænkt hæklet. Så OP i størrelse på hæklenål venner, hvis du bare hækler det mindste fast. Det bliver mest lækkert, hvis man hækler det så løst, at ens håndarbejdslærer ville rotere i graven.

Men endelig fik jeg mønstret færdigt og det sjove med at lave kit begyndte. "Ferniseringen" foregik på "Knit-together" den 1. marts - og det gik ikke så ringe endda. Jeg fik mange roser for kittet og salget gik også over forventning. Jeg har lagt mange billeder ind på min Facebookprofil - så der kan du se flere, hvis du er interesseret. Et kit med uldgarn og mønster og lille isyningsmærke koster 150 kr. + forsendelse. Man kan komme i kontakt med mig på marianne@frusommer.dk  Mønstret kan også købes separat for 40 kr. Det er oplagt at bruge sine rester til dette søde tørklæde. Og MÅSKE kunne det være en ide at give hækleveninden et kit i stedet for en buket næste gang du mangler en værtindeting :)