Må man kysse en ged

Rolling Stones..... på Langeland.

I går var jeg faktisk sammen med Rolling Stones.... Ved Gulstav  Langeland.  Bente Hein, som bestyrer den dejlige blog www.fruHein.dk omtaler et sted denne perle af et sted. Her findes ud over vilde heste, en fantastisk strand med de mest fantastiske runde sandslebne sten omkranset af høje klinter.

Rudkøbing april 2014 033.JPG

Inspireret af Bentes blog og Ida som har været til " tegning på sten", pakkede vi en køletaske og et par tomme bæreposer til sten og startede vi vores Zafira fra forrige århundrede, og satte næsen mod Langelands sydligste spids.

Turen var en æstetisk nydelse med alle de gule rapsmarker, der netop nu står i fuldt flor, mange steder med en gravhøj i centrum, eller med hav kig i horisonten.  

Jo, især på denne årstid er Langeland en lille oase, son mærkelig nok er ved at uddø. For min skyld kunne regeringen gerne lukke op for salget af huse på småøer som denne. Ja,  vist vil tyskerne nok købe sig ind, men det er vel ikke værre end at vi danskere, mig selv indbefattet, har købt ødegård ( læs sommerhus ) i Sverige?  Det ville betyde, at der ville blive tilført både kapital og liv til øen og måske end da nogle flere arbejdspladser, og er der noget man mangler her, er det det.

På trods af hold i ryggen, kunne Nielsen ikke nære sig, han måtte et smut ind i gravkammeret og se, om der var glemt et skelet. Heldigvis er der lidt dreng i ham endnu, selv om han egentlig er berettiget til en gang efterløn! :)

Ad små smukke veje kørte vi til Gulstav og det smukkeste syn mødte os i det fantastiske solskin vejr. Nogle få udenlandske turister fra Holland og Tyskland havde også fundet stedet. Vi fulgte en sti ned til havet. Det blæste lidt, men Nielsen stak en finger i vejret og sagde, at hvis vi går den vej, og pegede i den modsatte retning af turiststrømmen, er der læ. Vi fulgte en lille sti langs marken, hvor de vilde heste, uvist af hvilken grund, gik i en kæmpe indhegning med deres små føl. Det er ikke verdens smukkeste heste, synes de minder en smule om æsler, men jeg er jo ikke selv for køn, så HVEM dømmer her? 😘

Selvfølgelig blev det til en masse fotos, som kan komme hjem til de andre 20.000 vi har i forvejen, af disse vilde heste, før vi nåede ned på den stenfyldte strand.


Nielsen, som i dagens anledning havde oparbejdet er gedigent hold i lænden, mente han skulle gå med bare fødder og på den måde få zoneterapi - der var jo ingen grund til at tagemod konens tilbud om det samme. Det fik han så lov til af sin søde kone.

 Bag klinten var der læ og superdejligt, og med picnictæppet bredt ud, op ad en lille stenbakke, var det som at sidde i en lun lænestol. Tænk vi skriver ikke engang første maj, og så kan man under de rette betingelser lade som om, man sidder på en strand på Mallorca.

Det gjorde vi så. Ikke længe i første omgang, - for stenene trak. Jeg MÅTTE bare i gang med at samle flotte sten og HUL-sten. Findes der mon ret mange mennesker, der kan lade være med, at samle smukke sten op. Selv har jeg slæbt tonsvis af sten hjem til Blichersvej og kolonihaven. Lidt af magien forsvinder med tiden, men hvad gør det, når man har haft det rart, mens man samlede dem. Og man kan jo altid finde nogle nye, når de ikke er pæne længere.

Rudkøbing april 2014 044.JPG

Ved gulstav blev et par poser fyldt med de smukke runde sten. Mange af dem er æggeformet og totalt runde, det har jeg aldrig set før - i så stor mængder. Mon de bliver sådan, fordi de ligger lige på sydspidsen af øen, og derfor bliver rullet rundt i alle retninger?
I morgen er der atter en dag, og sol har de lovet, så jeg tror vi smører endnu en madpakke og tager vore venner med derned. Og lur mig om der ikke ender endnu et par sten i lommen og tasken. Der kan sikket ligge mange i en tom køletaske!