Må man kysse en ged

Løve.....camping!

I går formiddags tog vi lige en hurtig beslutning om at det dejlige vejr skulle udnyttes, og vores gamle 68´er veteran campingvogn luftes for sidste gang i år.

Givskud sept. 2013 010.JPG

Man skal bare nævne to ord LØVE og CAMPING, så er der to små piger, der bare er så klar! 

Mens mormor knaldede lidt fast føde og et par juicer i køletasken, hentede morfar ungerne, og så var vi klar til en tur til Løveparken i Givskud. Hurtigere end man kan sige "I love øko"  ( Zofies yndlings udtryk og klistermærke siden "Åbent landbrug"), var vi på vej.

Givskud sept. 2013 019.JPG

Første stop var løvefodring, som vi ikke har set før.  Cille havde fået lov til at låne mit Canon EOS, og selv om det er et stort og tungt kamera, fik hun taget nogle forbavsende gode billeder. Det er altid spændende med fodringerne i Givskud, for der følger altid en masse god info med. Også denne gang. Dyrepasseren slog til lyd for, at vi genindfører ulven i DK. Det er jeg nu ikke helt enig med hende i - men sådan er der så meget. Smukke er ulvene dog i parken, men jeg synes, vi skal lade dem blive bag lås og slå.

Givskud sept. 2013 044.JPG

Cille er en rigtig god storesøster og passer godt på sine små søskende. Et fast greb om Zofies hånd og så går vi videre i dagens tekst. 

Givskud sept. 2013 061.JPG

Næste fodringsstop var hos Berberaberne. Det er jo nogle livlige, sjove fætre. Dagens bonus info var, at disse aber er dem der kan leve nordligst bl.a. fordi de ingen haler har, som kan fryse af om vinteren :) 

 

Givskud sept. 2013 083.JPG

Vi var ved at dø af grin over aberne, der kæmpede om at få lov til at gynge i tovet. Imens disse 2 dystede, sad der en anden en lidt højere oppe og tissede en anden ned i hovedet!! Jo jo, der er et vist hierarki i den verden! 

Givskud sept. 2013 055.JPG

Så var ungerne klar til at komme videre, og med et chaufførskifte var vi i sikre hænder! 

Givskud sept. 2013 046.JPG

Lamaer og giraffer er mine to absolut yndlingsdyr. De har bare de smukkeste øjene, og så virker de begge to sådan lidt smådumme, som i - øhhhh-var det mig du snakkede til- agtigt!  Og lamaen er jo bare iklædt det lækreste uld, der gad jeg godt være i nærheden, når den skal klippes :)

 

Givskud sept. 2013 048.JPG
Givskud sept. 2013 052.JPG

Bisonokserne kørte vi hurtigt forbi, for vi skulle hen også se om løverne var blevet fodret. Og JA, det var de. De havde som sidst fået en hel hest serveret.  Zofie syntes, det var frygtelig synd for hesten, så vi måtte lige have en lilel fornuftig snak om, at den først var blevet slagtet på slagteriet og ikke slået ihjel af løverne, sådan som man ser det på TV. Så var det ikke helt så synd alligevel.

Givskud sept. 2013 091.JPG

Det gav appetit at se alle de dyr blive fodret, så efter et par timer i dyreparken og en ½ time i forretningen med tøjdyr, som mormor i et letsindigt øjeblik havde lovet et af, kørte vi ud for at finde et sted at spise vores mad sammen med de nye investeringer - en lyserød pingvin og en dromedar og et desmerdyr med udpræget Basedow øjne. Eftersom det helst - efter Cilles mening - skulle være et sted med smuk sø udsigt - faldt valget denne gang på en sø ved Jelling - tror måske det hed Skovdallund ved Fårup sø - eller noget i den retning! En rigtig lille perle og i det fine vejr sad vi og indhalerede hamburgryg-madder med hønsesalt og lillebror ost. Dertil æblejuice med højt sukkerindhold og så var det tid til en lille eftermiddagslur .......syntes morfar og mormor!  En lille halv time blev det til - fordi vi havde 2 spille-agregater med - en mobil og en Ipad. Hurra for dem :)

 

Det var ikke fordi, jeg ikke godt kunne ha´ brugt min søndag herhjemme ved brænderen eller med strikketøjet, men hurra fordi, vi lige valgte børnebørnene frem for det. For det er GULD med sådan en eftermiddag. 6 timer smuttede lynhurtigt - sådan er det jo, når man er i GODT SELSKAB! Jeg er evigt taknemlig for, at vores børnebørn bor bare 5 minutters gang her fra.