Må man kysse en ged

Event-veninder........

I mit univers findes der flere slags veninder. Der findes gode veninder, af den slags man møder gennem livet i kraft af arbejde, børn, studier osv. Der findes hjerteveninder, det er dem, man altid er på bølgelængde med uanset, om man har set hinanden dagen før eller for 8 år siden eller måske 30 år siden. Og så findes der EVENT-veninder. Dem er jeg så heldig at have et par stykker af. Lad mig med det samme slå det helt fast - de hænger ikke på træerne!!!!! En event-veninde er en, der uden en større overtalelse springer med på en ide, når man har fået i et lyst øjeblik. En, der med lys i øjnene siger "Jaaaaaaaaaaaaaaah - den er jeg med på" - og så går med hele vejen. En som griber bolden i luften og header den tilbage, og sparrer så det kan mærkes.

IMG_0309.JPG

Den, jeg har haft flest projekter med i mit voksenliv, er ubetinget Ilse! Vi har lavet Danmarks største  Hatteforening, Efterfødselsgruppe, Forældre og Fødsel gruppe, vi har haft sommerhus sammen, kolonihave, vindyrkning, Afrikaprojekter, Efterskoleprojekt om Afrika, og skal nu i gang med et andet skoleprojekt om Afrika. Vi har lavet strikkeklub og Strikkefestival - ja, vi har sikkert lavet flere projekter, som er gået i glemmebogen gennem de 35 år, vi har kendt hinanden. Mange af projekterne og ideerne er ofte blevet udviklet over et par flasker vin eller syv - men vi har også formået at holde fast i dem, også når vi var kommet over de værste tømmermænd, og vi har ført mange af ideerne ud i livet!

IMG_1242.JPG

Jeg har andre virkelig GODE og DEJLIGE veninder, som jeg har andre ting med, men som ikke har helt det samme iværksættergen og trang, som Ilse og jeg har- så når vi har snakket om vilde ideer med de andre, er det ligesom ikke blevet til noget, når det er blevet hverdag efter en våd aften :)  

Karin er f.eks. min mad, strikke, filte, hækle og KREA-veninde og meget  mere gennem mere end 40 år! Ja, så er hun også en af dem, jeg elsker mest at være på ferie med! Hun er rummelig, sjov, tuder som en kælling, når hun bliver rørt ( og det gør hun heldigvis tit :) og så er hun i besiddelse af den sorteste humor der kan opdrives på den nordlige halvkugle! Hun er for sjov at være på ferie med! Vi mødte faktisk hinanden i toget fra Brande til Herning, da vi skulle begynde på Herning Sy- og Tilskærerskole, da vi var yngre end lakrids. Måske var det i 1972? Og så har vi sammen strikket cykler!!! 

Sverige april 2012 041.JPG

Men for at vende tilbage til event-veninderne. Det er guld værd, for sådan en damp-hjerne, som mig, at have en event-veninde. Ilse og jeg er som nat og dag og supplerer hinanden rigtig godt. Ilse er "bogholderen"  - der kan holde tingene på jorden uden at "kille" dem totalt - når min hjerne har dampet ud med vilde ideer.  Ilse har været "FAKTA-BOKSEN" på side 2. Hun er den, der elsker at føre regnskab, finde oplysninger på nettet, og som laver alt det, jeg synes er træls eller for svært - og så har jeg lavet det mere kreative med de store armbevægelser. Vi har altid været et godt makkerpar, synes jeg.

IMG_1225.JPG

Her holder Dina åbningstale ved Yarnbombing  af  Brande 2012

Sidste år i forbindelse med strikkeklub og strikkefestival - fik jeg så en ny event-veninde, af en helt anden slags. Jeg lærte Dina at kende. Dina har tilfældigvis en Café - CafeTankefryd , og det var lige det, der var brug for, for at lave en strikkecafe. Efter en pludselig indskydelse gik min veninde Karin og jeg ind i cafeen og fortalte om vores ide. Efter 2½ minuts introduktion til en strikkecafe, var hun med på ideen. Før man kunne nå at trække ud i lokummet - havde vi dannet en lille bestyrelse, og skal jeg da lige mene, at ideerne tog fart, for i Dina har jeg nemlig mødt en lige-kvinde (ligemand)- ja, måske endda en over-kvinde (overmand)!  Man kan simpelthen ikke bruge ordet ligemand eller overmand om Dina - for hun er noget af det mest søde og feminine, der er sat på denne jord. Men tag ikke fejl - hun har en vilje af stål, men vælger vist sine kampe med omhu! 

Sverige april 2012 057.JPG

Da jeg foreslog strikkecafe og strikkefestival, ja, så forslog hun Yarnbombing af Brande, og da jeg foreslog Søren Slange, så havde hun allerede mentalt pakket en Siemens Mølle ind i strik og holdt møde med Siemens om det.  Når jeg snakkede PR - havde hun allerede snakket med en journalist.

Yarnbombing af brande 2012 016.JPG

Brandes torv var bogstaveligt talt pakket ind i farvestrålende strik.

Jeg har en syg kreativ hjerne. Når jeg knalder hovedet i puden om aften for at sove, og er ved at besvime af træthed, siger det bare "Pliiiiing"  - og så vælter det ned på harddisken med ideer. Totalt ustruktureret, og det betyder selvfølgelig, at jeg ind imellem bliver enormt stresset - for ideerne er selvfølgelig så gode, at de føres ud i livet! Men nu er det jo begrænset, hvor meget man som enkeltperson kan gabe over - og så er det jo fantastisk med en sparringspartner som Dina, der bevarer sine små spinkle fødder på parketgulvet med så dyb en ro, at man tror, hun er gået i koma!!!! Jeg fatter ikke, hvordan hun bærer sig ad. DET ville jeg ski gerne lære - i hvert tilfælde i mit næste liv, hvis det ikke kan blive i dette.

Måske er det godt nok, at vi begge er travle personer - for hvis vi havde mere tid til at udvikle ideer, ja, så ved jeg da slet ikke, hvor vi ville ende. Men ét er sikkert, vi har ikke lavet vores sidste projekt endnu. Det næste vi har gang i er et KNIT-TOGETHER-ARRANGEMENT, hvor strikkekvinder er inviteret på en heldags-forkælelses-dag med lækker brunch, foredrag af Hanne Pjested, mere mad, strik, vin og hygge den 26. oktober på Cafe Tankefryd. ( Det kan du iøvrigt læse mere om på http://www.barndestrik.som og frusommer.dk)

 

Yarnbombing af brande 2012 002.JPG

Lene fra Bording, kunne også godt blive en af event-veninderne - jeg vil faktisk sige, at hun allerede er det. Vi har bare ikke kendt hinanden så længe - og kender måske ikke hinanden så godt på det personlige plan, men Lene sprang da bare lige med på Strikkefestivalvognen og hun er uundværlig i det team. Hvilken energi, overblik og arbejdskraft og RO, hun besidder.  Og så er hun da heller ikke uden humor! Det er faktisk betegnende for alle mine veninder - uden humor går det ikke!

TAK kære EVENT-veninder fordi I er, som I er. Håber vi sammen skal mange nye projekter i årene frem over :)