Må man kysse en ged

Hvad byder man uventede gæster... Gevalia????

Nej, dertil kan jeg svare FLÆSKESTEG! 

I dag benyttede vi tilbageturen fra Århus til et spontant besøg hos gode venner i Stilling. Inderst inde har jeg det sådan, at jeg altid er ret bange for at komme til ulejlighed, når vi sådan "kigger forbi"! Måske fordi jeg helst selv vil være lidt forberedt, når vi skal have gæster. Har det bedst med lige at få fjernet de værste nullermænd, ryddet baggangen for stakke af vasketøj, som venter på en tur i centrifugen, fjernet al opvask incl. det fad der har stået i blød i baggangen siden i onsdags, pudset spejlet i badeværelset og sprayet toiletkummen med en hvid tornado, lagt lidt frisk frugt frem i frugtskålen i stedet for de brune bananer, der ligger og råber på enten selvmord eller skraldespand. Derfor er jeg også usandsynlig træg til at få inviteret gæster, for det virker så uoverskuelig at få styr på alt det, jeg helst vil have kontrol over PLUS, der jo så også - i følge gæstekodexet - gerne skal laves både mad og drikke. OG det skal selvfølgelig helst være mad, der er lavet fra bunden af - når jeg altså ikke lige snyder med en Amo chokoladekage eller en Dr. Økters chokoladebudding!!!!

Kommer der uventede gæster, ja, så starter lavinen af undskyldninger straks. Jeg har sådan LP, der kører i den samme rille. Og jeg hader at høre mig selv spille den sekvens! Vi har et hjem, der altid flyder med kreativt lort. Det vil sige det roder fra gulv til loft med strikketøj, garn, glastænger, værktøj, færdige smykker, bunker med rent vasketøj, strygetøj, loppefund og hvad ved jeg! Ja, sådan er det bare. De fleste af vores gæster, som aldrig har været her før giver sødt udtryk for, hvor hyggeligt, de synes her er - de ser alt det kreative  - og jeg ser al rodet. Interessant! Men nu er det´ sådan, at hvis jeg skulle have styr på alt det rod, så ville jeg aldrig nå at være kreativ, og så ville jeg altså dø!

Sådan er der altså ikke hos Bjarne og Aase!  Vi ringede og spurgte, om de var hjemme, og om det ville passe med et lille besøg. Det ville det, selv om de skulle have en gæst. Så manden og jeg besluttede, at det bare lige skulle være 10 minutter. Men sådan gik det ikke! Det blev i stedet til en lille køretur, efter at flæskestegen var sat i ovnen. For straks vi kom, blev vi spurgt, om vi ikke ville blive og spise med - og med de brombærtærter Aase tog ud af ovnen, var det jo mere end lidt svært at sige NEJ TAK. Nu er vi så kommet hjem efter et spontant besøg, der blev til 8 timer i stedet for 10 minutter.

Vi har hygget og snakket, grinet, spist og drukket af Bjarnes bedste Vintage portvine, vi spillet Candy crush og Quiz' battle ( hvor JEG vandt!!!!) Det har simpelthen været überhyggeligt, at man tror det er løgn. Vi var alle enige om, at de der spontane besøg, næsten altid ender med, at være skidehyggelige og 100 gange mere afslappet end, når man inviterer - netop fordi det er spontant og ingen har en masse forventninger, der skal leves op til.

Og sidst men ikke mindst - så var Bjarnes gamle far på besøg. Ham har vi ikke snakket med i mange år, så det blev en lang og hyggelig tur ned af memory lane fra hans tid i Brande. Det var en meget glad mand, vi kørte hjem til Skanderborg. Han havde haft en rigtig god aften, og det er hyggeligt at snakke med gamle mennesker, der har en lang livserindring - siger de unge mennesker på snart 60 :) 

TAK Aase og Bjarne - for en dejlig dag/aften!