Må man kysse en ged

Knit-Together......... og få en på opleveren!

Nu er kl. 17.21. Det er lørdag, og en RIGTIG RIGTIG DEJLIG DAG er snart ved at være ovre. Det var i dag, der var DAGEN, hvor den strikke-event - jeg og et par søde strikkeveninder har arbejdet på et stykke tid - skulle bestå sin prøve!

Knit-together 2013 023.JPG

Ca. 50 dejlige strikkende quinder fra hele Jylland var kørt helt til Brande for at SPISE, STRIKKE, SNAKKE, HYGGE og høre STRIKKE-FORTÆLLING af super dygtige og dejlige Hanne Pjedsted. Der var kvinder fra Haderslev, Gram, Århus, Vejle, Ringkøbing, Bjerringbro, Holstebro og fra nabobyerne og mange andre steder fra.

 

Fra tanke til handling

er der i mit univers ikke særligt langt - ca. 3 minutter -  vil jeg tro. Så da jeg havde fået ideen om en KNIT-TOGETHER-DAG hos Cafe Tankefryd http://cafetankefryd.dk/  i Brande, var det bare at tage knoglen og ringe til Dina, og da hun er min EVENT-veninde og ligeså hurtig til at træffe en beslutning som mig, varede det ikke mange minutter inden, vi havde lavet et brugbart koncept.

 

Knit-together 2013 014.JPG
Knit-together 2013 013.JPG

Dina har nogle fantastiske madkompetencer - så arbejdsfordelingen var helt klar. Hun stod for lækker lækker brunch, med gammeldags øllebrød, scrambled æg med al tilbehør, humus, stegte tomater, forskelligt pålæg, ost, hjemmelavede marmelader - og meget mere og senere på dagen et super lækkert kaffebord med kiksekage a la Dina, mormorkringle, Blomsterberg småkager bagt af Lone, æblekage,  lune boller og meget mere.

Jeg skulle så tage mig af  alt det andet. :)

Knit-together 2013 016.JPG

En af mine strikkeveninder Helle ( hende, der står med mikrofonen) - var nem at lokke, og hun sprang til og var den "konkurrence-ansvarlige", og en god sparringspartner. 

Jeg var så hende, der sørgede for at lave al PR-arbejde og "sælge billetter". Et lidt stort arbejde, men jeg ÆLSKER jo at sidde og "nørde" og lave tekster osv. Jeg tager også tørnen med at "ligge søvnløs" om natten, mens Dina og Helle sover igennem!!!! Jeg er kontrolfreak ud over alle grænser, intet skal overlades til tilfældighederne, der skal være "styr på lortet" - og pyha det kræver mange ressourcer. Jeg ville ønske, at jeg kunne tage tingene lidt lettere, men det KAN jeg altså ikke. og derfor er det jo også überlækkert, når tingene så også lykkes som i dag, uden alt for mange kiksere :)

Da jeg grundlæggende ikke ved ret meget om strik - (jeg er bare en humlebi, der ikke ved, den ikke kan flyve) var jeg godt klar over, jeg måtte finde mig en sparringspartner der ved noget om strik, og som kommer lidt længere ud i verden end Brande og Herning. Derfor var det nærliggende at kontakte Hanne Pjedsted, som jeg kender lidt fra Strikkefestivalen 2012  http://brandestrik.com/2012/ Og sød som hun er, gav hun feedback på mine ideer og kom med mange god råd og input.  TAK Hanne for din hjælpsomme måde at være på :) 

Knit-together 2013 026.JPG

Allerede inden brunchen var helt klar var stemningen i top og strikketøjet fundet frem. 
Her er Ry og Stilling og Vonge repræsenteret! 

Knit-together 2013 030.JPG

En vigtig del af denne dag - var selvfølgelig maden, men inden strikkefolket blev sluppet løs omkring det lækre tag-selv-bord, var der lidt info, der skulle formidles. bl.a. var der lidt om alle de gevinster vi skulle have udtrukket :) 

Knit-together 2013 033.JPG

Selv om vi alle var sultne, må man sige, at der var fin køkultur , da vi endelig blev sluppet løs ! :) 

Knit-together 2013 031.JPG

Men maden var også værd at vente på! 

Knit-together 2013 035.JPG

Så der blev spist med kniv og gaffel over hele linjen, samtidig med at der blev snakket, strikket og grinet.  

Knit-together 2013 059.JPG

Et hold fra Ringkøbing hyggede sig også gevaldigt - min søster til højre havde hvervet 4 friske vestjyder til dagen. Jeg havde inviteret fra Facebook - og derfor var det jo vigtigt at mine Facebook-venner hjalp lidt til med at viderebringe invitationen til Knit-together -dagen. Tak til alle jer, der har været med til at udbrede kendskabet til arrangementet.  Og en særlig TAK til Hanne Pjeds

Knit-together 2013 062.JPG

Dina har også ansat nogle dejlige, dygtige unge mennesker i cafeen. Amalie her er faktisk min dejlige niece - og hvem kan stå for sådan et smil :) 

Knit-together 2013 045.JPG

Dina selv er bare så god til at skabe stemning i sin lille cafe - hun går altid rundt og ligner en lille fransk madmor, der vil det bedste for sine gæster - og det vil hun!!!!!  Hun har bare lige DET, der gør forskellen. TAK, Dina for din store indsats og dejlige mad idag. Jeg hørte kun begejstrede kommentarer. Var der nogle der gik sultne derfra, var det deres egen skyld! :)

 

Knit-together 2013 046.JPG
Knit-together 2013 012.JPG

Da den værste sult var stillet, var det så Hanne Pjedsteds tur til at komme med sin "strikfortælling" - ET LIV MED PINDE! Der blev flyttet rundt så alle kunne se og høre, og så var der ellers en spændende fortælling om strik gennem tiden. Og Hannes betragtninger var virkelig værd at høre på. Hun ved vist alt om strik!  Hun er proff til at formidle og det var godt at få lidt viden om strik. Spændende!

 

Knit-together 2013 067.JPG

Sidst på dagen var det så tid for kåring af de 4 strikke/hækle kategorier. Der var medbragt rigtig mange flotte strikkede og hæklede modeller, så det var ret svært at vælge, men bistået af Hanne P. blev der truffet nogle gode valg. Denne sjove kjole blev kåret for det mest fantasifulde stykke strik.

Knit-together 2013 070.JPG

Anne Dorte Herzum fra Vejle, fik en velfortjent præmie for sin sjove spencer. 

Knit-together 2013 074.JPG

Else Jørgensen fra Give, fik præmie for det Flotteste stykke strik. En strikket kongelig gardertrøje TROR jeg den hed!

Knit-together 2013 076.JPG

Birthe P. fra GARNGALLERIET vandt præmie for den bedste hjemmekomponerede model. 

Knit-together 2013 078.JPG

 Aase Steensen fra Holstebro vandt præmie for dette supersøde og lækre hæklede sjal. I får  lige lidt bonusviden nu! Aase Steensen udannede mig til amme rådgiver for 35 år siden, og jeg har ikke set hende i over 30 år - så det var et RIGTIGT DEJLIGT GENSYN at se hende og hendes veninde Ritta i dag. De lignede sig selv, som om 30 år ikke var gået!!! 

Knit-together 2013 054.JPG

Eftermiddagen bød også på en lille miniworkshop. Hanne underviste i det "perfekte knaphul" og lænkekant. Så jeg tror, at alle syntes, de fik rigtig meget for de 300 kr. det kostede at deltage i arrangementet.

Knit-together 2013 049.JPG

Det var bare med at holde tungen lige i munden inder workshoppen! 

Knit-together 2013 053.JPG

Heldigvis var der også tid til at smile til fotografen -  her er det Aase og Ritta fra Holstebro. 

Knit-together 2013 057.JPG

og spise kage og diskutere strik........

Knit-together 2013 058.JPG

og grine og smile endnu mere. 

Knit-together 2013 021.JPG

Som Hanne ganske rigtig sagde i sin fortælling. STRIK er OVERSKUD - og jeg er selv blevet beriget denne dag, af alle de smittende glade kreative kvinder, der på trods af en sikkert travl tilværelse - VALGTE at komme til Brande i dag for at Knitte-together - med andre Knittere.

TAK til jer alle sammen og TAK for alle de positive tilkendegivelser I kom med inden I drog ud over hele Jylland. Vi håber at se jer en anden gang i Brande. Om ikke andet så til Strikkefestivalen i Remisen den sidste søndag i september 2014 ( 28. september).

Har I lyst til at holde fest eller anden form for komsammen i  Cafe Tankefryd - så kan I altid kontakte Dina på telefon 97 18 07 88.