Må man kysse en ged

Selvfed perledag...........

I disse dage er det 6 år siden, jeg brændte mine første perler. Dengang ikke nogen ubetinget succes, for det var svært og perlerne blev skæve, sprang og lignede noget lavet af et barn på 2 år. Hvis det ikke var fordi, jeg på forhånd havde købt en brugt perlebrænder, havde jeg opgivet efter den første dags forsøg. Måske var der en mening med, at jeg blev fanget i brænderkøb, for kort tid efter blev perlebrænding min store lidenskab, og det har det så været siden.

Kæder og skiver 2013 002.JPG

Jeg har holdt en RIGTIG lang pause fra perlebrændingen, faktisk siden jul, men nu er jeg kommet i gang igen, og jeg har savnet det rigtig meget - har bare ikke kunnet tage mig sammen, fordi jeg har været så optaget af at strikke, og det er som om tiden ikke slår til til alt det kreative. 

I dag har jeg monteret 12 perleskiver, som jeg sad og brændte i weekenden. Faktisk gider jeg mest (kun) at lave selve perlerne, det er det der har min interesse. Men uden montering intet salg. Og salg skal der til, for udstyr og glas koster knapper!!!!! Jeg skal jo lave en bette optælling hvert år til glæde for SKAT, men pyha, det er da godt, at min søde mand ikke helt ved, hvor mange penge jeg har udstyr og lager for. Men skal man være kreativ, skal der dælme også være noget at være kreativ med og noget ordentligt værktøj. Hvem gider arbejde med en clockradio fra NETTO, når man kan save til lyden af en deWalt radio? Bare spørg enhver håndværker - og jeg har det på samme måde.

Kæder og skiver 2013 005.JPG

Når jeg sådan liner mine perler op i farver i fine kasser - ja, så kan jeg altså godt sidde og blive lidt selvfed! Måske ikke særlig velset i vores kultur, men det sk.... jeg på, jeg er ofte rigtig godt tilfreds med de ting, jeg får frembragt, og det gør mig selvfølgelig rimeligt glad, når andre også giver udtryk for, at de kan lide mine ting. Ellers skulle man da også være et skarn :) 

 

Kæder og skiver 2013 011.JPG

En af mine bestsellerter er blomsterskiver som på billedet ovenfor. Jeg har selv "opfundet" ophænget i et lyst øjeblik. Jeg knoklede med mange ideer i flere måneder og pludselig en dag, sad den lige i skabet. Nu kan skiven hænge på en enkelt kæde, en dobbelt kæde, en kort eller lang, et armbånd, i en sølvkæde eller i en anden perlekæde, ja, den kan varieres i det uendelige. Den perfekte gaveide til veninden, der har alt, og som sætter pris på at få et stykke DANSK KUNSTHÅNDVÆRK.

Kæder og skiver 2013 015.JPG

Man kan købe forskellige farvede skiver, så man har til hele garderoben og bare nøjes med en kæde. SMART. En skive fås for bare 150 kr. 

Man er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte mig, hvis man skulle få lyst til et besøg i mit perleroderi :) send en mail til marianne@frusommer.dk  

Jeg laver af og til "venindeaftener", hvor man kan komme og se, hvordan jeg laver perler, og bagefter kigge på de færdige produkter. Kontakt mig gerne, hvis det har interesse.