Må man kysse en ged

SKAGEN........er SAGEN!

Lad mig sige det straks - det er ikke sidste gang, jeg har været i Skagen. Ej heller første - for jeg var der 3-4 dage i forrige århundrede. Nærmere betegnet 1986. Dengang var det, der gjorde størst indtryk, noget røvdårligt musik vi hørte af en “musiker”, der kaldte sig Børge Biceps - glemmer det aldrig!!!! Boede i sommerhus lidt uden for byen sammen med gode venner. Altså ikke ALT for meget kulturelt fis dengang :)

Marie Krøyer

Marie Krøyer

Det var så til gengæld denne gang - godt 30 år senere. Jeg købte, for nogle år siden en bog om skagensmalerne og læste lidt i den - og jo den fangede mig - og jeg bestemte, at engang ville jeg derop og kigge og besøge museerne deroppe. Det var så nu, vi var der med et andet hold dejlige venner. Vejret var rigtig dejligt septembervejr - blå himmel - lune dage og en enkelt halv regnvejrsdag - hvor vi selvfølgelig besøgte Skagen Kunstmuseum og Michael Anchers hus. Det var en dejlig dejlig oplevelse. utroligt så mange mennesker på en tirsdag formiddag. Vi fik os koblet på forskellige guider på kunstmuseet. Jeg smuttede med en 4 klasse rundt og nød ud over billederne og den spændende fortælling, den fine pædagogiske tilgang guiden havde. Ungerne sad på gulvet, lyttede og stillede spørgsmål og besvarede guidens spørgsmål. Da et par elever lagde sig på et tidspunkt ned på gulvet, sagde guiden : “På et museum ligger man ikke på gulvet”!!!! Og så var stilen lagt - hun styrede gruppen almentdannende og fint gennem foredraget - og havde med sin fortælling eleverne i sin hule hånd. Tænkte tilbage på min egen skoletid, hvor nogle af lærerene havde samme evne. Hvor er elever med lærer af den karat altså heldige!!!!! Tror det er det - der kan være afgørende for, om man fanger en interesse for et emne.

IMG_5048.JPG

Jeg husker desværre ikke, hvem der har malet dette smukke billede - men mon ikke det er Krøyer? Mange mange fine billeder og mange spændende historier.

Vi gik vel et par timer på museet, men jeg kunne gå der meget meget længere, og ville gerne høre flere guider fortælle. Inde i gallerisalen hørte jeg en anden guide fortælle om samme billeder, men hun havde andre ting at fortælle.

IMG_5050.JPG

Også Nielsen, som kan være svær at begejstre udi malerkunsten, blev opslugt af de gode fortællinger. Det er ikke gået stille af i datidens kunstnerkoloni deroppe. De har haft en fest indimellem. De kvindelige kunstnere har indimellem haft svære kår, men både Marie Krøyer og Anna Ancher var på højde med deres mænd.

Desværre har jeg ikke fået taget billeder fra Michael Anchers hus. Efter besøget de to steder var vi blevet brødflove og valgte at udsætte besøget i Holger Drachmans hus til dagen efter. Mennesket lever ikke af kunst alene, så vi gik på havnen og spiste fiskebuffet.

IMG_5059.JPG

Næste dag cyklede vi hen til Holger Drachmans yndige hus. Faktisk lige som det begyndte at dryppe og 10 minutter før, der var guide på igen - vi var faktisk ret heldige.

IMG_5062.JPG

Smukt og hyggeligt var det. Går man nu og tænker, at de kunstnere var et fattigt folkefærd dengang, tager man ret meget fejl. Rent faktisk kunne de leve af deres kunst og endda bygge smukke i huse. I forhold til de fattige fiskere havde de det ret godt, fortalte guiderne. Især Drachmann havde en stor social bevidsthed og støttede om og lokalbefolkningen. Den grønne stue i hans hus er utrolig smuk.

På toppen ag Skagen - på Drachmanns grav.

På toppen ag Skagen - på Drachmanns grav.

Aase og jeg på toppen af Danmark. Fantastisk septembervejr.

Aase og jeg på toppen af Danmark. Fantastisk septembervejr.

Pimp a caravan ...... eller på DANSK: Restaurer en campingvogn!

I mange år har vi været ejer af denne gamle skjønhed ( i vore øjne altså) en Sprite Alpine 1968 - købt i efteråret 1988 af Lis og hendes mand. Tror vi gav den nette sum af 6000 kr. dengang. Et okay køb - dog skulle den restaureres lidt - det var før det blev kaldt at PIMPE eller GLAMPING. Jeg/vi malede dengang vognen i en hvid/lysblålig farve, og jeg syede det fineste blomstrede betræk i sort Sødahlstof og malede alle skuffer og skabe samt køleskabet sort - og så var den überhot!

For 10-12 år siden støvede vi vognen af igen. Efter den havde stået i stald nogle år, hvor det hed sommerferie i Sverige og charterrejser. Der skulle dog ligesom ske lidt på designsiden, da stoffet var blevet forvasket og falmet, så jeg købte en rulle stof på min daværende arbejdsplads Södahl Design, og kastede mig ud i en ny ombetrækning. Jeg orkede dog ikke male om dengang, og malerarbejdet så i øvrigt også ganske tilforladeligt ud.

Vi har bare haft mange hyggelige ture i den vogn - jeg ÆLSKER at være omgivet af mine EGNE pæne ting.  Jeg er jo sådan lidt småneurotisk ( mine venner vil nok mene MEGET neurotisk) hvad snavs og sådan noget angår - men jeg erkender det, og så ER det bare sådan, det ER :) Derfor er camping også lige noget for mig - og de venner, -der i 88 -sagde, at den holder ikke mere end eeeeeen sommer - kan bare lige æde deres ord igen :)

Selvfølgelig ER solskin og 25 graders varme det SJOVESTE - og ikke 3 ugers regn som i august sidste år, hvor vi opgav efter 10 dage i gummistøvler. Men bare det ikke REGNER er det jo lige meget om man skal tage solbad under en dyne :) I don`t care, stik mig en krimi og en liggestol, så flader jeg gladelig ud!

Men .....................................

................ når man så har fyldt campingkøleskabet med forskellige slags hjemmelavet campingmarmelade så........................... :) 


Men i år skulle der ske noget på campingfronten. Jeg har jo længe drømt om mit eget lille sommerhus, hvor jeg ikke skal indgå på kompromisser med andre end Nielsen, og hvor jeg kunne udfolde mit indretningstalent - eller mangel på samme - men det blev desværre ikke til noget i denne omgang. Jeg har brugt T i m e v i s på at lede og drømme om sommerHUSET, og været ude og kigge på nogle stykker. Følt suset og skuffelsen, når billeder og virkelighed ikke stemte ret meget overens. Dernæst kiggede vi på nyere brugte campingvogne - og jeg var lige ved at brække mig over, så grimme de er. Helt uden charme, så da vi på vej hjem fra lejet sommerhus, ville besøge Camping og Fritid i Herning, og kigge på nye vogne, blev jeg så desperat - fordi der var tusindvis af biler omkring Messecentret, at jeg ikke orkede det gedemarked, at jeg sagde til Permand, at så ville jeg altså hjem og have et hul i øret. NOGET skulle der altså ske!!!! Det var fint for Per - så vi skyndte os mod Brande - men allerede i Lind havde jeg fortrudt det med hullet, så det blev HELLER ikke til noget!!! HA HA. Men så kastede jeg mig over det fantastiske internet, da vi kom hjem.
Det var her jeg så stødte på ordet "PIMP". Jeg er med på PINTEREST, som er en fantastisk samling af billeder, som folk lægger ud på nettet, og som man så kan gemme dem i egne mapper. Her stødte jeg på pimpede campingvogne. FANTASTISK!  Pludselig var ideen der. Drop sommerhuset og Pimp den gamle  (ikke Per altså) men campingvognen. Og Per som straks lurede, at uanset hvor MEGET, jeg ville pimpe den gamle spand, ville det være væsentligt billigere end et sommerhus :) Klog mand, ham Per. Så vi kastede os sammen ud i campingprojektet. Jeg fandt også en Hollandsk FB-side "Pinping je caravan" - og den har jeg haft stor glæde af og har stadig. For at dette indlæg ikke skal blive så langt, at du allerede står af her, fortsætter jeg med flere billeder en anden dag. Men dette her over er lige en lille smagsprøve - og så kan du jo vurdere, om du GIDER hænge på :) Følgeton ´en  kunne GODT gå hen og blive mere end lang :) 

Her er et billede fra Pinterest - og næste år håber jeg, at vi kan lave sådan et herligt Campingtræf for pimpede vogne her i Brande. Kunne det ikke bare være SJOVT at se ? :)

 

Man må gerne kysse en GED........ hvis man kan!

Alsace 2013 032.JPG

Selvfølgelig må man kysse en ged - hvis man KAN!  Det kan dog være mere end besværligt, hvis det er en ged man møder i Vogeserne i Alsace, hvorfra vi lige er kommet hjem. Til gengæld er det de smukkeste og mest selvbevidste geder man kan møde her. Selv om de møder en bus af en hvis kaliber, vader de sejerssikre ud på vejen, og så er det bussen, der må holde tilbage - for de gør det ikke! Desværre nåede vi ikke at snuppe flere billeder før gederne havde passeret vejen og var videre på deres vandring, men ofte er billederne på nethinden også de smukkeste :)

 

Alsace wind 2013 008.JPG

Vi boede på et dejligt, højt og smukt beliggende, lille Hotel nær Eguisheim. Først gang vi var på besøg her er omkring 20 år siden, og hotellet har ikke ændret sig siden. Det er meget tuttenuttet, der lugter stærkt af duftlys og andet ( rigtig dejligt, når man har duftallergi :() - overalt er der nips. Alle værelser er forskellige og hyggelige, og det er virkeligt en oplevelse at bo her. En kamp at komme i seng hver nat. Først skal man have flyttet en million pyntepuder og tæpper, derefter skal man have løftet lidt op i "konvolutten", så man kan få lirket sin krop derned, og derefter skal man have trukket forskellige vattæpper hen over konvolutten, så man kan holde varmen. Og når man så får en hedetur eller skal på toilet om natten, ja, så må man så vikles ud først og gentage proceduren, når man skal sove igen. Besværligt men autentisk - og det er jo det der er sjovt, når man er på ferie!

 

Alsace wind 2013 005.JPG

Og med sådan en udsigt fra sit værelse bliver det vist ikke bedre - konvolutter eller ej! Druehøsten kom i hus, mens vi var der, så det blev selvfølgelig til et par vinsmagninger. Ikke min bedste hobby, men den kunne nemt kombineres med min hobby - nemlig at strikke :) Min søde kollega Karin, ser en smule skeptisk ud - forståeligt nok, for det var dælme mange forskellige vine vi skulle igennem!

 

Alsace wind 2013 043.JPG
Alsace wind 2013 023.JPG

Alle druer i vores område bliver håndplukket - et kæmpe arbejde, hvor familie og venner og andre interesserede hjælper til.  

Alsace wind 2013 011.JPG

Når man til dagligt bor på den jyske hede, kan man nu godt blive en smule betaget af bakkerne i Alsace. Egentligt er Alsace en smule for tuttenuttet efter min smag, jeg er mere til Provence, men når det bare er nogle dage i dejlige menneskers selskab - som denne gang - ja, så takker jeg ikke nej.

Alsace wind 2013 013.JPG

Med hovedpude, strikketøj og beautybox ( ikke at den redder en hel masse :)) under armen, er jeg klar til at indtage Hotel Bellevue - og som altid, når man er i Alsace møder man nogle fra Brande. Tom Larsen har været fast gæst på hotellet gennem 24 år, og han var en af dem vi mødte. I en anden by mødte vi andre tidligere branditter - jo verden er lille.

Kenya - ikke bare for sjov!

Der er langt mellem de forfærdelige billeder, der har været vist de sidste dage fra West Gate shopping center i Nairobi og de billeder af Kenya og dens dejlige befolkning, jeg har på nethinden og på min PC.

IMG_0955.JPG

Faktisk er jeg DYBT berørt over det terrorangreb. En af pigerne fra New Life Africa International (NLAI) var involveret i gidsel dramaet. Hun gemte sig i 4 timer i shopping centret , før hun blev reddet.

På nuværende tidspunktet har gidseldramaet været i gang i 3 døgn, mens hele verden kigger på. 63 mennesker er indtil nu døde og mange mange flere sårede, og endnu har hæren ikke kontrol over shoppingcentret. Tænk på de mennesker, og hvad de har været udsat for. Det fatter man næppe. Personligt synes jeg, at terrorangreb er noget af det FEJESTE, man kan begive sig af med. Det rammer totalt uskyldige mennesker, som bare opholder sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Jeg synes, det er fair at kæmpe for sine meninger, men det skal klart foregå efter DEMOKRATISKE principper. Vi skal værne om  demokratiet, det er ikke en selvfølgelighed!

Per og jeg har allerede bestilt billetter til vinter, det er på en måde godt, for ellers er jeg ikke sikker på, at jeg turde tage ned til Kenya til mine dejlig piger på perleværkstedet ( se www.kioolulu.org). Det er den magt terroren kan have. På den anden side så ved man jo aldrig, hvor terrorister slår til næste gang - det kan jo lige så godt være i Kolding som i Kenya og jeg har ikke tænkte mig at sidde hjemme på grund af angst!

IMG_0778.JPG

Per lavede i 2011 legeplads til Krisecentrets børn på NLAI i Nakuru, og lærte børnene at lege, det kunne de nemlig ikke finde ud af!

IMG_0729.JPG

Imens havde jeg travlt med at undervise krisecentrets kvinder i at brænde perler og lave smykker af dem. Læg mærke til væggen. De havde lavet velkomst til mig, Wellcome Marianne på væggen, digtet en sang som de sang, mens de overdryssede mig med konfetti, som de havde lavet med en hullemaskine :)

Jeg har fået utroligt mange velsignelser på turene til Kenya - så derfor vil jeg også ydmygt sende et GOD BLESS ALL OF YOU til min Kenyanske venner.

Ude godt..... hjemme bedst!

Endelig hjemme efter nogle dejlige dage på Fanø. Det er som regel meget hyggeligt at kommer ud og opleve verden - men for hunnan, hvor er det godt at komme hjem igen!

 

 

Fanø strikkefestival 2013 068.JPG

Vi var heldige at komme ret hurtig frem i køen til færgen hjem. Vi ventede kun 40 minutter og holdt så langt fremme, at vi kunne nyde øens "KOMBAREDO" for fuld udblæsning. Og med et strikketøj i hånden gik den ventetid jo rimeligt fredeligt. Der var jo masser af knittere, vi stilfærdigt fra bagsædet kunne kommentere. Blandt andet hende, der skulle give ENDNU et knus til en og derved måttet vente til næste færge kom. ÆV for hende!

Fanø strikkefestival 2013 057.JPG

Vi var glade for, at vi tog til Fanø allerede onsdag aften - så vi kunne i ro og mag være på forkant med udstillinger og butikker inden det store rykind! 

Fanø strikkefestival 2013 033.JPG

Hyggeligt at møde andre fra Strikkecafeen i Brande. 

Fanø strikkefestival 2013 051.JPG
Fanø strikkefestival 2013 047.JPG

Heinz har lidt af en fetich med hovedbeklædning!  

Fanø strikkefestival 2013 040.JPG

Den hvide og grønstribede strikhue var en investering af de store fra Nordbys genbrugsbutik. Hvad er en Knitter-festival uden strikhue, mente han. Det var ikke kun på stranden man kunne se ham iført denne pragtbeklædning!

Vi var ikke de eneste der indtog denne stilling på Fanø!!!! 

 

Fanø strikkefestival 2013 042.JPG

Dette smittede af. Gad vide, hvad det var, vi kiggede efter? Jeg har stadig ikke fundet ud af det!

Fanø strikkefestival 2013 038.JPG

En ny trend - i stedet for at sparke dæk, sparker man på Fanø TANG!

Fanø strikkefestival 2013 070.JPG

Færgeventesalen var fint pyntet med strik. Der er strikkefestival både på Fanø og Brande næste år. Vi håber, at mange af jer vil komme til vores endags strikkefestival, den sidste søndag i september 2014. Det var en kæmpe succes sidste år - og i al beskedenhed, synes vi også, at VI gjorde det godt! Så velkommen til alle jer, der har lyst - sæt hellere kryds i kalenderen allerede nu :)