Må man kysse en ged

SNART påske = KREA.....................

UPS…… det er jo IKKE fordi, jeg IKKE har garn nok, meeeeeen…..

garn.JPG

Påsken nærmer sig med hastige skridt. Det betyder mange fridage og dermed mange timer til KREA med børnebørnene. Jeg har længe haft lyst til at hækle et tæppe i bomuld til Milles sommerhus. Det skal være V-stitch inspireret af Karen Klarbæks dejlige barnevognstæpper. Ikke at jeg har prøvet den model før - men Youtube viser at det mønster er der ikke mange ben i, så MON ikke jeg kan finde ud af det. Jeg har efterhånden hæklet mange fine tæpper i uldgarn, men aldrig i bomuld. Jeg ælsker lange lige rækker eller små firkanter. Det giver ro i sjælen med alle gentagelserne, og man kan snildt sidde og se lidt TV ind imellem. Engang (før stressen) strikkede og hæklede jeg ALTID sammen med TV-kigning, men har erfaret - på den hårde måde - at det bør man ikke altid gøre. Heller ikke selv om det er helt enkle modeller og man KAN gøre det. Ind imellem er det vigtigt kun at have EN bold i luften og lade hjernen slappe af. Det er hækling og strikning jo fantastisk til. Så kan man falde lidt ind i sig selv og bare VÆRE! MINDFULDNESS på den gode måde.

krea.JPG

Der er virkelig ingen, der kan beskylde mig for at rejse enkelt og let. Jeg slæber al verdens ting med på ferie - især når det er i sommerhus og der er en rummelig bil til rådighed. Jeg får altid AL for meget med, men man skal altså nødigt gå ned på UDSTYR. Derfor har jeg selvfølgelig også pakket mine nye akvarelfarver samt tuscher og farveblyanter. Det fylder altsammen. Min datter griner af vores stoppede bil, når vi ankommer. Selv har de vel 2 tasker med tøj til 5 mand og pakker ud i løbet af 3 minutter - hvor vi har fyldt hele bilen op med alt det vi ikke kan undvære :) Og HVORFOR er det nu lige at det ER sådan? Ja, jeg ved det ikke - men jeg tror det giver mig en form for TRYGHED og RO. Derfor bliver det heller aldrig mig, man vil finde som backpacker med et par rene underhylere, en tandbørste og et liggeunderlag!!! Det er jeg simpelthen for stor en komfortdronning til :) Men jeg er fuld af beundring for dem, der kan. Sådan vil jeg måske også prøve at være - i mit NÆSTE LIV!!!

20190304_215009629_iOS.jpg

Måske er jeg lidt rusten i akvarellen, men de små øvelser jeg har fået lavet er blevet OK, og det er SJOVT!

20190402_071706845_iOS.jpg

Den sidste måneds tid er gået med at sy PROJEKTTASKER i søde bomuldsstoffer. De kan bruges til mange forskellige ting. Selvfølgelig kan de bruges som toilettasker, men også til garn, strikketøj, kreating, tegnegrej - ja, til lige hvad man synes. De er søde og lavet i forskellige stoffer. Egentligt var de beregnet til mig selv, men efter et blærebillede FB eller Instagram var der straks forespørgsel på dem. Efter 10 minutter var de solgt, og så fik jeg jo lidt blod på tanden. Fik solgt den næste osse og derefter tikkede en pæn stor ordre ind, som nu er leveret. Jeg har syet en stak mere, for ligesom med strik og hækling, giver også denne form for gentagelse ro i krop og sjæl. Samtidig er legen med stoffer og farver jo lidt en af mine spidskompetencer - og resultatet bliver ret OK, hvis jeg selv skal sige det. Og det gør jeg :)

20190402_071832207_iOS.jpg

Tekandestof. Lyserødt foer med lomme. Små perler ved lynlåsen og vævet logo på. Ting tager tid - også at sy og indkøbe alle dele - men det handler om, at lave noget der giver en glæde og tilfredshed i livet. Og det gør det at sy disse tasker. Hvis de så også kan være til gavn og glæde for andre, er det jo ret dejligt :)

20190310_121544594_iOS.jpg

Når jeg viser jer dette billede, er jeg vist for en god ordens skyld nødt til at sige - at dette IKKE er et værksted - det er vores SPISESTUE!!! Derfor har vi aldrig gæster :) :) :)

perler.JPG

Da jeg har besluttet mig at mine tasker skal have en lille håndlavet glasperle eller 2, har jeg været nødt til at sætte mig til glasbrænderen igen. Det var dejligt. Kom dog lidt væk fra det med taskerne og fik lavet perler til sommerøreringe. Dem kan man jo ikke få for mange af :)

Jeg er glad for det liv, jeg har. Mega priviligeret. Jeg har dog gået med en lille angst de sidste måneder - men i tirsdags fik jeg undersøgt min tyktarm og heldigvis var den helt som den skal være. Så nu kan der gives slip på angsten og påsken kan fejres uden at have angsten kørende på Spor 2.

Jeg vil ønske jer alle en GLAD PÅSK, som man siger i Sverige.

Fra skrot til guld...........

......tror jeg der er en udsendelse, der hedder. Nej, det lyder nu forkert - det er vist Fra SKROT til SLOT???  Tit bliver jeg meget inspireret af at se sådanne udsendelser, hvor man forvandler gamle ting, man ellers ville smide på losseren. Som oftest bliver det dog ved ideen og tanken, indtil skrottet ender som SKROT. Men ting med affektionsværdi kan være lidt svære at slippe. Sådan har det også været med morfar og mormors gamle finerreol. Køn var den altså ikke, men jeg har da haft den stående 10-15 år som sådan i mit soveværelse, hvor den har en rigtig fin størrelse og nytteværdi. Man går jo og bliver lidt "Hemmablind" som de siger i Sverige, og vænner sig til tingenes tilstand. Sådan endte det også i dette tilfælde, lige indtil det blev flyttet tilbage i det nymalede soveværelse. SÅ var det altså for slemt!

Derfor måtte jeg igang med at blande maling igen. Resultatet blev den yndigste sarte turkisblå, som matcher noget af mit sengetøj. NØJJJJHHHH, hvor er det blevet fint!!!! Men renovering griber jo om sig. :)

Dette lille bord fik også en omgang turkis light og blev så fint så fint. Glemte altså at få det fotograferet - måske kommer der et billede senere.

Weekenden var stille og sløv, men Per kunne imellem et par afsnit i Netflix-serien "Homeland" lokkes til at hænge billeder op i soveværelset - efter mine strenge anvisninger, forstås :) Det er sådan en tilbagevendende diskussion, vi har her i huset. Jeg er millimeterfikseret, når det gælder ophængning af billeder, med det resultat at bilederne ofte kommer til at stå "og ta´ sig ud".  Pludselig en dag, så hænger de efter det forhåndenværende søms princip. Et princip, som ALDRIG matcher med mine forventninger og ideer, og så tager vi endnu en diskussion. Jo, KEDELIGT er det ikke i vores ægteskab! ♥♥♥ 

Jeg har længe tænkt at skifte betrækket ud på mit gamle træstrygebrædt, men fordi jeg har hængt i bremsen, er der jo ligesom  heller ikke sket noget på det område. Men en lille rest hør fra de glade Sødahl tider blev fundet frem, mens Per knaldede søm i væggen.

Det blev klippet til og sat fast med knappenåle.

Derefter clipset på med en clipsemaskine, Nielsen havde i gemmerne. Jow, indrømmet... det ligner lort på undersiden.......

...but who cares? På under en ½ time var strygebrædtet fint som nyt. Matcher til både sengetøj og reol og billeder. Et STORT punkt på to-do-listen kunne med minimal indsats krydses af på listen. Jeg føler mig glad. Nu er der et nyrenoveret rum, hvor jeg kan lade min krop og sjæl op med energi, når det er tiltrængt - og det er det TIT.
Men som en anden stressramt så rigtigt og sødt skrev som kommentar til mit forrige indlæg. En elefant spises en bid af gangen!  Jeg spiser bare videre. Nu er appetitten ved at være der, og lige om snart skal jeg på "NYORIENTERINGS-kursus" på kommunen. Jeg vil blive virkelig udfordret, for timemæssigt overskrider kurset langt, hvad jeg endnu formår. Men jeg tager elefanten ved snablen, æder den bid for bid, og så siger jeg TAK for mad, når jeg er mæt. Mærker min grænse (håber jeg), sætter mine grænser (håber jeg) og tager et hvil. Man er ikke forpligtet over sine evner og formåen. Det er lektien jeg øver på at lære. TAK FORDI DU LÆSER MED.

Mindfull maling......................

Jeg ved ikke, om I kender det? Man går hjemme - af en eller anden årsag - og man glor på de samme vægge dag ud og dag ind. Man får øje på alle de fejl og mangler, man synes, der er i huset. Herregud - de var der altså også, inden jeg gik i dørken, men dengang havde jeg ikke tid til at ærgre mig over dem. Vinduet og dørkarmen i badeværelset, der aldrig blev malet, da vi fik lavet badeværelse for 6-7 år siden. Vinduerne i køkkenet som ikke er blevet malet i 15 år!!! Dørkarmene i hele huset, som er blevet pænt skrammet i årenes løb - selvom de da næsten lige er blevet malet..... for 10 år siden osv osv osv....... listen er L A N G!
Siden jeg var i Kenya første gang, har det nogenlunde raget mig en fjer med disse fejl og mangler - for et eller andet sted er det uden betydning. Men i og med at jeg har været sygemeldt så længe og ikke har noget overskud, har jeg brugt rigtig meget energi på at holde det ud. 

I mandags tog jeg så skeen i den anden hånd, i et forsøg på at ændre tingenes tilstand. Tog over til Hr. Larsen i baghaven og købte 2 ½ liter hvid maling. Nu er HVID maling jo IKKE HVID maling! Nej, den findes i brækket 1 - 2 eller 3 gange i et hav af nuancer. Men jeg besluttede mig for, at den fanemej skulle være hvid med hvid på - og den skulle være BLANK! Med rådet om lidt mere bræk og lidt mindre glans, købte jeg simpelthen, det jeg selv følte for. SÅDAN! 
Så var den dags energi ligesom brugt - men med Nielsens hjælp fik jeg fundet alt malergrejet frem.
Som datter af en malermester er jeg opdraget til at værktøjet skal være i orden. Gang på gang køber jeg dyre og gode pensler, men når jeg så skal bruge dem næste gang er de pist væk. Penseltyven har atter været der, og tilbage ligger 3 pensler til en ti´er fra Jem og Fix - uduelige til andet end plankeværk. Heldigvis fandt jeg også en lille fin pensel fra dengang jeg underviste i noget akvarelmaling, og den måtte så bestå sin prøve. Så var den dags energi desværre brugt, selv om lysten til at gå i gang var stor.

Tirsdag skulle jeg først igennem alt det ur-trælse med afvaskning med grundrens, afvaskning med rent vand og slibning. Over 2 timer brugte jeg på det - men tilfredsheden var stor - det samme var trætheden. En ordentlig morfar og så var jeg endelig klar til køkkenvinduet med min lille pensel. Jeg begyndte stille og roligt. Tungen lige i munden og en malerklud inden for rækkevidde. For en gang skyld gav jeg mig godt tid. MEGET god tid - og resultatet udeblev da heller ikke. Så fint så fint, hvis jeg selv skal sige det. Efter en time var jeg færdig og rimeligt selv-fed. Ikke en eneste løber eller "malen ind på glasset" var der. Igen var jeg totalt færdig - men problemet er, at jeg aldrig kan stoppe. Jeg var alt for træt til at tage dørkarmen, men jeg gik rundt med penslen og pletmalede på dørkarmene, og fy for pokker da, hvor blev det fint. Nøj, hvor var jeg bare glad.

Onsdag var det badeværelsesvindue og karm, der fik tur. Stille og roligt - ren Mindfullness. Roen indfandt sig og jeg stoppede, da jeg blev træt. Var for engang skyld tilfreds med det, jeg havde nået. Normalt vil jeg altid være færdig før jeg er begyndt, men her er det anderledes.

I dag torsdag har det så været maling 2 gang af alt det jeg har lavet de andre dage. 2. gang er heldigvis altid nemmere og hurtigere, fordi beskæringen er på plads :) Da jeg var klar til dagens morfar igen igen ringede syge Silke 3 år, og spurgte om jeg ikke ville komme op og spille vendespil med hende. Hun havde lige en lille pause i al opkastningen, og syntes jeg skulle komme. Tror nu mere det var Mille, der var kørt træt i at vaske puder, hynder og sengetøj med bræk på. Det blev en lille gåtur i det dejlige efterårsvejr og et enkelt spil. 

Hjem  til endnu en lur.  Ja, jeg hviler konstant, for på en god dag går der max 4 timer, før jeg må trække stikket, så ALT i mit liv er logistik! :) 
Da jeg så kom ned i køkkenet og skulle pakke malergrejet sammen, fik jeg lyst til at male min gamle hylde med skuffer. Den er en jeg har arvet af fætter Lars og Annie, som ikke lige kunne se værdien i det gamle lort. Den har indtil nu stået autentisk flødefarvet og var måske liiiiige autentisk nok. Nielsen blev sat til at finde slibemaskine og efter 5 minutter var den klar til en omgang. Nu ved jeg altså ikke om det er helt efter kogebogen, og OM man overhovedet kan gøre det jeg har gjort? Jeg fandt mine akryl malefarver frem og så blandede jeg selv den yndigste turkis/lyseblå farve i maler Larsens maling- og et kvarter senere, var den ged barberet. Om det så holder ved jeg ikke - men hvorfor skulle det egentlig ikke det?

Oven på den lille hylde har vi i mange år haft en frygtelig GRIM radio med plastkasse stående. Jeg har tidligere forsøgt, om vi ikke kunne kasserede den, for den er meget langt fra køn - men den er ligesom hver gang, endt på samme plads igen. Gæt.......

"Satme NEJ" - sagde Nielsen - "Satme Jo", sagde fru Sommer - og sådan blev det - og NU går jeg MÅSKE ud og snupper anden omgang med de sidste småting - før jeg går i seng. Og så skal I da bare høre Nielsen i morgen, når han står op. Det bliver så fint så fint.

GLEMTE jeg at fortælle, at jeg elsker RICE  https://www.ricebyrice.com/da-dk - pasteller og sjove ting? Det vigtigste er dog, i hele denne laaaaange fortælling, at jeg lige nu er lidt tilfreds med mig selv. Synes selv, jeg har fået lavet meget i denne uge. Så skidt med at det har taget lang tid og mange dage - det vigtigste for mig er - at jeg GJORDE det, og jeg har gjort noget, der er godt for mig selv. :)

 

 

 

Ikke Hans Engelllllll.......

men MINE engle, som STRIKKE-englen Helle har strikket og lavet specielt til mig.

Stjerner og engle 006.JPG

Siden vi pyntede juletræ i Tankefryd tidligere på måneden, og Helle hængte sine smukke engle på Dinas juletræ - har jeg været smask forelsket!!! I Helles engleduller, med tylsskørt og ballarinasko og fint pynt i håret.

Stjerner og engle 008.JPG

Spurgte om jeg ikke kunne købe 3 - men det orkede hun altså ikke, for der er ret meget arbejde i at lave dem, og nu havde hun jo lavet dem hun gad :(

Stjerner og engle 007.JPG

Begejstringen og glæden var der for til at føle på, da Helleenglen kom ind på apoteket i går med en sød gavepose indeholdende de 3 Engleduller.

Stjerner og engle 009.JPG

For en god ordens skyld må jeg nok hellere sige, at NU gider hun altså heller ikke lave flere......... i år :) But WHO knows, om Helleenglen slår sig løs næste år igen. Jeg glæder mig til at gøre gengæld, og lave noget til Helle.

Hvor er det altså dejligt med så gavmilde venner først Manuela med små pakker ( som jeg ikke har åbnet endnu) og nu engle fra Helle. TAK HELLESEN for din måde at være på! :)

 

Læg en klat og træk en streg.......

3 timers malekursus lyder ikke af særlig meget, MEEEEN......................

sommer hos helle.jpg

Det handler ikke om at lave en ny Rembrandt eller Monet, derimod handler det om at gøre noget sammen med andre. Fordybe sig, lege og udfordre sig selv!

Helle hos helle.jpg

Efter en lille kort introduktion til farvelære kastede vi 5 "kursister" os ud i maleriets glæder, ude hos Helle Madsen http://boligsjael.blogspot.dk/ somjo har de perfekte kreative rammer for en lille "malekomsammen".

helle.jpg

Helle selv kastede sig ud i hønseverdenen, og det var faktisk sjovt at se, HVOR forskelligt og hvor meget vi fik malet. Koncentrationen var fuldstændig og dyb, meeeen.....

maibritt hos helle.jpg

liiiiiige pludselig, gik vi sukkerkolde, og SÅ måtte der kage på bordet! Helle havde lavet en super lækker krydderkage, som gled ned, hjulpet godt på vej med flødeskum og lidt frugt for at gøre den sund - og SÅ var vi klar til at lægge et par klatter og streger mere.

msbilleder hos helle.jpg

SElv blev jeg ret selvfed over de små farverige billeder jeg fik lavet ( her ses det endnu ikke færdige resultat). Jeg er aldrig helt kommet i gang med at male. Har prøvet nogle gange i løbet af mit kreative liv, uden at det helt er lykkedes. Udstyret har jeg købt FLERE gange, man skal jo nødig gå ned på udstyr. Men det er altid endt ud med akvarel eller "vådt i vådt". Og med det storhedsvanvid og troen på egne kreative evner, jeg har, har jeg altid kastet mig ud i STORE billeder, som jeg så aldrig har fået færdig, fordi jeg syntes det blev GRIMT. Her var fidusen. Små 10X10 cm billeder, der var nemme at overskue og gøre færdige for en utålmodig sjæl.

billeder HM.jpg

Tiden gik ALT for hurtigt og pludselig var det tid til at pakke sammen. Jeg kunne nu godt have fedtet noget længere med min lille neglepensel, men måske var det godt nok, at det blev "gå-hjem-tid", for tit bliver man så grebet af sin kunnen, at man overgør tingene. Nu skal jeg så til at overveje, OM de små farveklatter skal op og hænge? Vi får se!!!! Men TAK til alle I søde malerklatter, håber vi gør det om en anden gang :)

Knit-Together......... og få en på opleveren!

Nu er kl. 17.21. Det er lørdag, og en RIGTIG RIGTIG DEJLIG DAG er snart ved at være ovre. Det var i dag, der var DAGEN, hvor den strikke-event - jeg og et par søde strikkeveninder har arbejdet på et stykke tid - skulle bestå sin prøve!

Knit-together 2013 023.JPG

Ca. 50 dejlige strikkende quinder fra hele Jylland var kørt helt til Brande for at SPISE, STRIKKE, SNAKKE, HYGGE og høre STRIKKE-FORTÆLLING af super dygtige og dejlige Hanne Pjedsted. Der var kvinder fra Haderslev, Gram, Århus, Vejle, Ringkøbing, Bjerringbro, Holstebro og fra nabobyerne og mange andre steder fra.

 

Fra tanke til handling

er der i mit univers ikke særligt langt - ca. 3 minutter -  vil jeg tro. Så da jeg havde fået ideen om en KNIT-TOGETHER-DAG hos Cafe Tankefryd http://cafetankefryd.dk/  i Brande, var det bare at tage knoglen og ringe til Dina, og da hun er min EVENT-veninde og ligeså hurtig til at træffe en beslutning som mig, varede det ikke mange minutter inden, vi havde lavet et brugbart koncept.

 

Knit-together 2013 014.JPG
Knit-together 2013 013.JPG

Dina har nogle fantastiske madkompetencer - så arbejdsfordelingen var helt klar. Hun stod for lækker lækker brunch, med gammeldags øllebrød, scrambled æg med al tilbehør, humus, stegte tomater, forskelligt pålæg, ost, hjemmelavede marmelader - og meget mere og senere på dagen et super lækkert kaffebord med kiksekage a la Dina, mormorkringle, Blomsterberg småkager bagt af Lone, æblekage,  lune boller og meget mere.

Jeg skulle så tage mig af  alt det andet. :)

Knit-together 2013 016.JPG

En af mine strikkeveninder Helle ( hende, der står med mikrofonen) - var nem at lokke, og hun sprang til og var den "konkurrence-ansvarlige", og en god sparringspartner. 

Jeg var så hende, der sørgede for at lave al PR-arbejde og "sælge billetter". Et lidt stort arbejde, men jeg ÆLSKER jo at sidde og "nørde" og lave tekster osv. Jeg tager også tørnen med at "ligge søvnløs" om natten, mens Dina og Helle sover igennem!!!! Jeg er kontrolfreak ud over alle grænser, intet skal overlades til tilfældighederne, der skal være "styr på lortet" - og pyha det kræver mange ressourcer. Jeg ville ønske, at jeg kunne tage tingene lidt lettere, men det KAN jeg altså ikke. og derfor er det jo også überlækkert, når tingene så også lykkes som i dag, uden alt for mange kiksere :)

Da jeg grundlæggende ikke ved ret meget om strik - (jeg er bare en humlebi, der ikke ved, den ikke kan flyve) var jeg godt klar over, jeg måtte finde mig en sparringspartner der ved noget om strik, og som kommer lidt længere ud i verden end Brande og Herning. Derfor var det nærliggende at kontakte Hanne Pjedsted, som jeg kender lidt fra Strikkefestivalen 2012  http://brandestrik.com/2012/ Og sød som hun er, gav hun feedback på mine ideer og kom med mange god råd og input.  TAK Hanne for din hjælpsomme måde at være på :) 

Knit-together 2013 026.JPG

Allerede inden brunchen var helt klar var stemningen i top og strikketøjet fundet frem. 
Her er Ry og Stilling og Vonge repræsenteret! 

Knit-together 2013 030.JPG

En vigtig del af denne dag - var selvfølgelig maden, men inden strikkefolket blev sluppet løs omkring det lækre tag-selv-bord, var der lidt info, der skulle formidles. bl.a. var der lidt om alle de gevinster vi skulle have udtrukket :) 

Knit-together 2013 033.JPG

Selv om vi alle var sultne, må man sige, at der var fin køkultur , da vi endelig blev sluppet løs ! :) 

Knit-together 2013 031.JPG

Men maden var også værd at vente på! 

Knit-together 2013 035.JPG

Så der blev spist med kniv og gaffel over hele linjen, samtidig med at der blev snakket, strikket og grinet.  

Knit-together 2013 059.JPG

Et hold fra Ringkøbing hyggede sig også gevaldigt - min søster til højre havde hvervet 4 friske vestjyder til dagen. Jeg havde inviteret fra Facebook - og derfor var det jo vigtigt at mine Facebook-venner hjalp lidt til med at viderebringe invitationen til Knit-together -dagen. Tak til alle jer, der har været med til at udbrede kendskabet til arrangementet.  Og en særlig TAK til Hanne Pjeds

Knit-together 2013 062.JPG

Dina har også ansat nogle dejlige, dygtige unge mennesker i cafeen. Amalie her er faktisk min dejlige niece - og hvem kan stå for sådan et smil :) 

Knit-together 2013 045.JPG

Dina selv er bare så god til at skabe stemning i sin lille cafe - hun går altid rundt og ligner en lille fransk madmor, der vil det bedste for sine gæster - og det vil hun!!!!!  Hun har bare lige DET, der gør forskellen. TAK, Dina for din store indsats og dejlige mad idag. Jeg hørte kun begejstrede kommentarer. Var der nogle der gik sultne derfra, var det deres egen skyld! :)

 

Knit-together 2013 046.JPG
Knit-together 2013 012.JPG

Da den værste sult var stillet, var det så Hanne Pjedsteds tur til at komme med sin "strikfortælling" - ET LIV MED PINDE! Der blev flyttet rundt så alle kunne se og høre, og så var der ellers en spændende fortælling om strik gennem tiden. Og Hannes betragtninger var virkelig værd at høre på. Hun ved vist alt om strik!  Hun er proff til at formidle og det var godt at få lidt viden om strik. Spændende!

 

Knit-together 2013 067.JPG

Sidst på dagen var det så tid for kåring af de 4 strikke/hækle kategorier. Der var medbragt rigtig mange flotte strikkede og hæklede modeller, så det var ret svært at vælge, men bistået af Hanne P. blev der truffet nogle gode valg. Denne sjove kjole blev kåret for det mest fantasifulde stykke strik.

Knit-together 2013 070.JPG

Anne Dorte Herzum fra Vejle, fik en velfortjent præmie for sin sjove spencer. 

Knit-together 2013 074.JPG

Else Jørgensen fra Give, fik præmie for det Flotteste stykke strik. En strikket kongelig gardertrøje TROR jeg den hed!

Knit-together 2013 076.JPG

Birthe P. fra GARNGALLERIET vandt præmie for den bedste hjemmekomponerede model. 

Knit-together 2013 078.JPG

 Aase Steensen fra Holstebro vandt præmie for dette supersøde og lækre hæklede sjal. I får  lige lidt bonusviden nu! Aase Steensen udannede mig til amme rådgiver for 35 år siden, og jeg har ikke set hende i over 30 år - så det var et RIGTIGT DEJLIGT GENSYN at se hende og hendes veninde Ritta i dag. De lignede sig selv, som om 30 år ikke var gået!!! 

Knit-together 2013 054.JPG

Eftermiddagen bød også på en lille miniworkshop. Hanne underviste i det "perfekte knaphul" og lænkekant. Så jeg tror, at alle syntes, de fik rigtig meget for de 300 kr. det kostede at deltage i arrangementet.

Knit-together 2013 049.JPG

Det var bare med at holde tungen lige i munden inder workshoppen! 

Knit-together 2013 053.JPG

Heldigvis var der også tid til at smile til fotografen -  her er det Aase og Ritta fra Holstebro. 

Knit-together 2013 057.JPG

og spise kage og diskutere strik........

Knit-together 2013 058.JPG

og grine og smile endnu mere. 

Knit-together 2013 021.JPG

Som Hanne ganske rigtig sagde i sin fortælling. STRIK er OVERSKUD - og jeg er selv blevet beriget denne dag, af alle de smittende glade kreative kvinder, der på trods af en sikkert travl tilværelse - VALGTE at komme til Brande i dag for at Knitte-together - med andre Knittere.

TAK til jer alle sammen og TAK for alle de positive tilkendegivelser I kom med inden I drog ud over hele Jylland. Vi håber at se jer en anden gang i Brande. Om ikke andet så til Strikkefestivalen i Remisen den sidste søndag i september 2014 ( 28. september).

Har I lyst til at holde fest eller anden form for komsammen i  Cafe Tankefryd - så kan I altid kontakte Dina på telefon 97 18 07 88.

Selvfed perledag...........

I disse dage er det 6 år siden, jeg brændte mine første perler. Dengang ikke nogen ubetinget succes, for det var svært og perlerne blev skæve, sprang og lignede noget lavet af et barn på 2 år. Hvis det ikke var fordi, jeg på forhånd havde købt en brugt perlebrænder, havde jeg opgivet efter den første dags forsøg. Måske var der en mening med, at jeg blev fanget i brænderkøb, for kort tid efter blev perlebrænding min store lidenskab, og det har det så været siden.

Kæder og skiver 2013 002.JPG

Jeg har holdt en RIGTIG lang pause fra perlebrændingen, faktisk siden jul, men nu er jeg kommet i gang igen, og jeg har savnet det rigtig meget - har bare ikke kunnet tage mig sammen, fordi jeg har været så optaget af at strikke, og det er som om tiden ikke slår til til alt det kreative. 

I dag har jeg monteret 12 perleskiver, som jeg sad og brændte i weekenden. Faktisk gider jeg mest (kun) at lave selve perlerne, det er det der har min interesse. Men uden montering intet salg. Og salg skal der til, for udstyr og glas koster knapper!!!!! Jeg skal jo lave en bette optælling hvert år til glæde for SKAT, men pyha, det er da godt, at min søde mand ikke helt ved, hvor mange penge jeg har udstyr og lager for. Men skal man være kreativ, skal der dælme også være noget at være kreativ med og noget ordentligt værktøj. Hvem gider arbejde med en clockradio fra NETTO, når man kan save til lyden af en deWalt radio? Bare spørg enhver håndværker - og jeg har det på samme måde.

Kæder og skiver 2013 005.JPG

Når jeg sådan liner mine perler op i farver i fine kasser - ja, så kan jeg altså godt sidde og blive lidt selvfed! Måske ikke særlig velset i vores kultur, men det sk.... jeg på, jeg er ofte rigtig godt tilfreds med de ting, jeg får frembragt, og det gør mig selvfølgelig rimeligt glad, når andre også giver udtryk for, at de kan lide mine ting. Ellers skulle man da også være et skarn :) 

 

Kæder og skiver 2013 011.JPG

En af mine bestsellerter er blomsterskiver som på billedet ovenfor. Jeg har selv "opfundet" ophænget i et lyst øjeblik. Jeg knoklede med mange ideer i flere måneder og pludselig en dag, sad den lige i skabet. Nu kan skiven hænge på en enkelt kæde, en dobbelt kæde, en kort eller lang, et armbånd, i en sølvkæde eller i en anden perlekæde, ja, den kan varieres i det uendelige. Den perfekte gaveide til veninden, der har alt, og som sætter pris på at få et stykke DANSK KUNSTHÅNDVÆRK.

Kæder og skiver 2013 015.JPG

Man kan købe forskellige farvede skiver, så man har til hele garderoben og bare nøjes med en kæde. SMART. En skive fås for bare 150 kr. 

Man er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte mig, hvis man skulle få lyst til et besøg i mit perleroderi :) send en mail til marianne@frusommer.dk  

Jeg laver af og til "venindeaftener", hvor man kan komme og se, hvordan jeg laver perler, og bagefter kigge på de færdige produkter. Kontakt mig gerne, hvis det har interesse. 

Ude godt..... hjemme bedst!

Endelig hjemme efter nogle dejlige dage på Fanø. Det er som regel meget hyggeligt at kommer ud og opleve verden - men for hunnan, hvor er det godt at komme hjem igen!

 

 

Fanø strikkefestival 2013 068.JPG

Vi var heldige at komme ret hurtig frem i køen til færgen hjem. Vi ventede kun 40 minutter og holdt så langt fremme, at vi kunne nyde øens "KOMBAREDO" for fuld udblæsning. Og med et strikketøj i hånden gik den ventetid jo rimeligt fredeligt. Der var jo masser af knittere, vi stilfærdigt fra bagsædet kunne kommentere. Blandt andet hende, der skulle give ENDNU et knus til en og derved måttet vente til næste færge kom. ÆV for hende!

Fanø strikkefestival 2013 057.JPG

Vi var glade for, at vi tog til Fanø allerede onsdag aften - så vi kunne i ro og mag være på forkant med udstillinger og butikker inden det store rykind! 

Fanø strikkefestival 2013 033.JPG

Hyggeligt at møde andre fra Strikkecafeen i Brande. 

Fanø strikkefestival 2013 051.JPG
Fanø strikkefestival 2013 047.JPG

Heinz har lidt af en fetich med hovedbeklædning!  

Fanø strikkefestival 2013 040.JPG

Den hvide og grønstribede strikhue var en investering af de store fra Nordbys genbrugsbutik. Hvad er en Knitter-festival uden strikhue, mente han. Det var ikke kun på stranden man kunne se ham iført denne pragtbeklædning!

Vi var ikke de eneste der indtog denne stilling på Fanø!!!! 

 

Fanø strikkefestival 2013 042.JPG

Dette smittede af. Gad vide, hvad det var, vi kiggede efter? Jeg har stadig ikke fundet ud af det!

Fanø strikkefestival 2013 038.JPG

En ny trend - i stedet for at sparke dæk, sparker man på Fanø TANG!

Fanø strikkefestival 2013 070.JPG

Færgeventesalen var fint pyntet med strik. Der er strikkefestival både på Fanø og Brande næste år. Vi håber, at mange af jer vil komme til vores endags strikkefestival, den sidste søndag i september 2014. Det var en kæmpe succes sidste år - og i al beskedenhed, synes vi også, at VI gjorde det godt! Så velkommen til alle jer, der har lyst - sæt hellere kryds i kalenderen allerede nu :)